Sveiki visi,
Pēc šīs tēmas izlasīšanas es nolēmu veikt CBD izomerizāciju, izmantojot citronskābi.
Es nopirku 100g CBD izolāta 99% par 100 USD (esmu no Eiropas), bezūdens citronskābi un Etilskābes acetātu un iegādājos destilācijas pamatkomplektu, Soksleta ekstraktoru un sildīšanas maisīšanas lietu.
Es izmantoju 10 g CBD.
Es sāku to darīt plkst. 19.00. CBD iepludināšana plakandibena kolbā bija izaicinājums, piltuve aizsērēja un tā stingri sacietēja, nelieli zudumi. Padomi citiem iesācējiem, izmantojiet improvizētu papīra piltuvi.
Tika pievienoti arī ~+20 g iepriekš destilēta ūdens ar 3 g citronskābes un maisīts līdz izšķīdināšanai.
Pārsūknēšana gandrīz uzreiz parādīja izmaiņas, un ūdens izskatījās pēc zelta sasmaržām, kas ieplūda ūdenī.
Dažu stundu laikā tas palielinājās. Līdz progresa temps bija palēninājies, es nolasīju temperatūru, un tā bija 100 °C, es to vēl nedaudz palielināju, bet manam sildītājam nav celcija mērierīces, un man ir tikai dzīvsudraba termometrs, tāpēc precīzu un ātru rādījumu iegūšana nebija viegla, jo man nebija piekļuves šķīdumam, kamēr tas refluksējās.
Pēc 8 stundām es to atvienoju no karstuma un ļāvu atdzist. Šajā brīdī bija četri no rīta, un es aizmigu, tas nostrādāja un sacietēja uz dibena pa nakti, izkliedēts tas izskatījās gaiši zeltains.
Es pievienoju vairāk nekā 50 g etilacetāta, un tas ātri izšķīda, pēc tam to ieliku dalāmajā piltuvē, un es apzināti atstāju daļu organiskās fāzes, lai izvairītos no ūdens piesārņojuma, un atlieku to malā turpmākai apstrādei.
Tagad sākās destilācija, kas tika pabeigta 2 stundu laikā, un, kad bija palicis tikai nedaudz no manas NPS, es to ieliku alumīnija sodas bundžas apakšā. Augšpus es ieliku ventilatoru un apakšā pielietoju sildīšanu, tomēr tas varēja kļūt ļoti karsts.
Tas ātri izžuva, un man palika tumša dzintara krāsas peļķe, kas bija ārkārtīgi lipīga.
Man ir attēli ar produktu, bet ne ar daudz ko citu.
Man ir daži jautājumi, uz kuriem es gribētu, lai kāds zinošs cilvēks atbildētu.
1) Kā es varu noskaidrot, cik daudz D9/D8 es izgatavoju?
2) Es produktu uzkarsēju atklātā gaisa iztvaicēšanas laikā ļoti augstu, un es neesmu pārliecināts, kas var notikt, ja es to uzkarsēšu augstā temperatūrā ar savu NPS un atklātā gaisā, lai tas reaģētu?
3) Es gribu veikt vēl vienu destilāciju, lai atdalītu nereaģējušo CBD, D9 un D8 vienu no otra. Esmu redzējis, kādā temperatūrā tas būtu jāveic, un mani uztrauc, ka tas uzreiz atdzisīs mēģenē un es nevarēšu izņemt produktu. Vienīgais risinājums, ko es varu iedomāties, ir šāds:
a) Izvilkt vakuumu, lai pazeminātu viršanas temperatūru.
b) Sūknēt verdošu karstu ūdeni manā liebig kondensatorā, lai palīdzētu tam plūst cauri.
c) abu variantu kombinācija.
4) Esmu ieinteresējies izmantot pTSA un toluoluolu, lai veiktu ļoti tīru reakciju uz papīra, ko redzēju. Tur, kur es dzīvoju, toluoluolu kļūst grūti dabūt tīrā veidā tā bīstamības videi dēļ, un pTSA radītu papildu sarežģījumus. Vai iesācējam vispār ir vērts ar to nodarboties?
Es ceru, ka šis raksts jūs vai nu uzjautrināja, vai arī kaut ko iemācīja.