Nepieciešama palīdzība un neliela palīdzība saistībā ar:
1. Vai manis izmantotajiem reaģentiem varētu būt kāda negatīva ietekme uz produktu, un, ja tā, kā to novērst CBD izomerizācijas laikā līdz psihoaktīvajiem kanabinoīdiem.
2. Blakusprodukts, ko es esmu izgatavojis
3. Galaprodukta potences aprēķināšana.
1) Vispirms es samērcēju apmēram 5 g CBD skunča (8%CBD) ar 100 ml propān-2-ola (izopropanola) .
stikla traukā ar vāciņu un uz pāris stundām sasaldēju saldētavā, kā arī pāris reizes samaisīju stikla trauku, lai ekstrahētu trikomus. Pēc trauka sasaldēšanas 5 g CBD ziedu, kas sajaukti ar propān-2-olu, es pārlēju citā stikla traukā (lai 70 °C ūdens peldē nerastos problēmas). Pirms stikla trauka ievietošanas vannā es ieliku apmēram 100 ml etiķskābes (32 % tilpuma ).
Ūdens peldes laikā uz stikla trauka vāka uzliku vēl vienu vāku. Otro slāni izmantoju ledus gabaliņu ievietošanai, lai saspiestu un atdzesētu tvaikus, līdz tie atkal nonāca maisījumā. Pēc refluksa sesijas man vajadzēja atdalīt skābi no propanola, tikai nevarēju dabūt rokās sārmainu ūdeni, tāpēc izmantoju ar natronu piesātinātu parasto ūdeni, lai padarītu ūdeni bāziskāku, tādējādi paaugstinot pH.
2) Šķīdinātāji reaģēja, atstājot virsū brūnu/sarkanīgu kārtu, bet apakšā - gaišu lavīru. Pieņemot, ka skābe ir absorbējusi natronu, es atdalīju abus slāņus. Tomēr, žāvējot, šķīdums, ko atdalīju, sašķēlās akmentiņos un pārslās ar buržuāziski oranžu, gaiši sarkanu krāsu, bet tā nav eļļa... Kas tas ir, un vai tas būtu bīstami, piemēram, kā ēdamā viela? Es esmu pilnīgi pārliecināts, ka tā ir natrona atlikums, tomēr es tik un tā gribēju uzklausīt gudrāko forumu uz zemes, lai pārliecinātos un varbūt uzzinātu pāris lietas.
3) Esmu diezgan pieredzējis koncentrātu ražošanā, tomēr potences aprēķināšana ir mazliet sarežģīta imo. Vai tam ir kāds matemātisks vienādojums un vai ir kādas atšķirības attiecībā uz potences procentu noteikšanu? Un vai vienādojums atšķiras, ja, piemēram, produkts ir izgatavots no CBD izomerizācijas?
Best regards, Otcavians zaudēja leģioni.