Segítségre és egy kis segítségre van szükségem a következőkkel kapcsolatban:
1. Vajon az általam használt reagensek negatív hatással lehetnek-e a termékre, és ha igen, hogyan lehet kijavítani a CBD pszichoaktív kannabinoidokká történő izomerizációja során.
2. Az általam előállított melléktermék.
3. A végtermék hatékonyságának kiszámítása.
1.) Először áztattam körülbelül 5g CBD skunkot (8% CBD) 100ml Propan-2-ollal (izopropanol ).
egy fedeles üvegedény belsejében, és néhány órán át fagyasztva a fagyasztóban is megkevertem az üvegedényt néhányszor, hogy kivonjam a trikómákat. A tartály fagyasztása után az 5 g CBD-virágot a Propan-2-ollal összekeverve egy másik üvegedénybe öntöttem (hogy a 70 °C-os vízfürdőben ne legyen gond). Mielőtt az üvegedényt a vízfürdőbe helyeztem volna, beletettem kb. 100 ml ecetsavat (32% vol) .
A vízfürdő alatt az üvegedény fedelére egy másik fedelet tettem. A második réteget jégkockák elhelyezésére használtam, hogy a gőzöket összenyomjam és lehűtsem, amíg azok ismét a keverékbe nem esnek. Miután a reflux ülés volt, hogy elválasztani a sav a propanol, én csak nem tudtam kapni a lúgos víz, így csak használtam regularitet víz telített natron, mint a víz bázikusabbá tételére, így a pH emelkedik.
2) Az oldószerek reakcióba léptek, a tetején egy barna/vöröses színű réteget, alul pedig egy halvány laver pn-t hagytak. Feltételezve, hogy a sav felszívta a natront, elválasztottam a két réteget. Azonban szárításkor az általam elválasztott oldat kőzetekre és pelyhekre gyúrt, gourgeos narancs, világos vörös színű, de ez nem olaj... Mi ez és lehet veszélyes lenne-e pl. egy tablettába beletenni, mint ehetőt? Egészen biztos vagyok benne, hogy maradék natron, viszont csak szerettem volna a világ legokosabb fórumán úgyis hallani róla, hogy biztosra menjek és talán tanuljak pár dolgot.
3 ) Elég tapasztalt vagyok a koncentrátumgyártásban, azonban a potencia kiszámítása egy kicsit nehéz imo. Van erre valamilyen matematikai egyenlet és van-e különbség a százalékos potencia meghatározás tekintetében? És különbözik-e az egyenlet, ha például a termék CBD izomerizációból készül?
Üdvözlettel, Otcavians elveszett légiósok.