- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 7
Úspěšně jsem syntetizoval nitroethan, ale ne čistý mohu vyrobit p2np s nečistým nitroethanem.
HIGGS BOSSON
Expert
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 898
Záleží na tom, jak moc je váš nitroethan znečištěný. Zkuste dát několik gramů do mikrovlnné trouby jako pokus.
↑View previous replies…
Přidejte 215 ml absolutního ethanolu
Po dokončení přidávání pomalu přidejte 108 ml (2 moly) kyseliny sírové. Zahřívejte na 80 stupňů po dobu 2,5 hodiny.
Vypněte teplo a směs ochlaďte
Umístěte ji do desky, poté vezměte 200 g uhličitanu sodného a přidávejte jej, dokud se nevyrovná pH 8.
Poté počkejte několik hodin, než uhličitan sodný dobře zreaguje. Bez přidání vody je v něm málo ethanolu. Nechte ho odpařit do vzduchu
Výtěžek je 290 gramů
Smíšené moly ethylsíranu sodného
Molekuly síranu sodného
Použil jsem 2 moly kyseliny sírové, čímž vznikl jeden mol ethylsulfátu
Jeden mol kyseliny sírové zůstane nezreagovaný
Síran sodný, na tom nezáleží, nic neoddělujte. Vše vložte a přidejte 1 mol dusitanu sodného 103 g s 50 ml vody a začněte destilovat.
Po dokončení přidávání pomalu přidejte 108 ml (2 moly) kyseliny sírové. Zahřívejte na 80 stupňů po dobu 2,5 hodiny.
Vypněte teplo a směs ochlaďte
Umístěte ji do desky, poté vezměte 200 g uhličitanu sodného a přidávejte jej, dokud se nevyrovná pH 8.
Poté počkejte několik hodin, než uhličitan sodný dobře zreaguje. Bez přidání vody je v něm málo ethanolu. Nechte ho odpařit do vzduchu
Výtěžek je 290 gramů
Smíšené moly ethylsíranu sodného
Molekuly síranu sodného
Použil jsem 2 moly kyseliny sírové, čímž vznikl jeden mol ethylsulfátu
Jeden mol kyseliny sírové zůstane nezreagovaný
Síran sodný, na tom nezáleží, nic neoddělujte. Vše vložte a přidejte 1 mol dusitanu sodného 103 g s 50 ml vody a začněte destilovat.