- Reaction score
- 32
Ok, korak 3 - dodal sem raztopino NaOH, segreto na 50c in postavljeno v mag Stir po 6 urah je bila v mojem rbf gosta, skoraj trdna kremna kaša. Dodal sem DCM in pojavili sta se dve plasti. Najprej sem bil zelo vesel!!! Ker je kremasta debela plast sedela na dnu in sem mislil, da je bistrejša plast DCM ekstrahirane dobrote na vrhu. Ne ne ne..... Mlečna debela plast je bila DCM. Z gotovostjo vem, da ko bom odstranil DCM, ne bom imel rumenega bistrega olja alias p2p.
@HEISENBERG
Ali je vaša ekipa pred objavo pregledala ta postopek. Zdi se, da so strokovnjaki o tem postopku molčali. Lepo bi bilo, če bi dobili nekaj podpore za metodo, ki jo je objavila vaša ekipa.
Ok, poskusil bom destilacijo na kremasti kaši in videl, kaj bo nastalo.
@HEISENBERG
Ali je vaša ekipa pred objavo pregledala ta postopek. Zdi se, da so strokovnjaki o tem postopku molčali. Lepo bi bilo, če bi dobili nekaj podpore za metodo, ki jo je objavila vaša ekipa.
Ok, poskusil bom destilacijo na kremasti kaši in videl, kaj bo nastalo.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 88
Uporabite samo svojo metodo, to je: segrevajte MEK in benz s klorovodikovo kislino: 90-110 C, 3-5 ur.
Nato dodajte 10-odstotno raztopino KOH in takoj se pojavijo kristali. Znebite se vode. Postavite jih v zamrzovalnik. Znebite se olja. Čisti, beli kristali. ...lepo pozdravljeni!
Nato dodajte 10-odstotno raztopino KOH in takoj se pojavijo kristali. Znebite se vode. Postavite jih v zamrzovalnik. Znebite se olja. Čisti, beli kristali. ...lepo pozdravljeni!
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 0
Raztopino MPB že imam in bi rad dobil kristale brez destilacije. Adolova kondenzacija je bila izvedena s kislinskim uplinjanjem. Ali menite, da če v raztopino Benz + MEK vnesemo kislino s plinjenjem in jo 3-5 ur segrevamo na 90-110 °C ter speremo s hcl, preden dodamo 10 % KoH, ali obstaja možnost, da se kristali takoj oborijo? Ali je pomembno, da raztopino zamrznemo, da dobimo kristale, in kakšne so vaše meritve reagentov.