- Solutions
- 1
- Reaction score
- 425
Najlepša hvala za enostaven in podroben opis sintagme!
Kako je z vodikovim peroksidom, ali ga je mogoče nadomestiti? Danes je to res nadzorovana kemikalija, ki jo je težko sintetizirati sam. V glavnem je tam kot katalizator v reakciji med ledeno ocetno kislino in 3-metil-4-fenil-3-buten-2-onom, kajne? Kaj bi bil lahko dober nadomestek?
Kako je z vodikovim peroksidom, ali ga je mogoče nadomestiti? Danes je to res nadzorovana kemikalija, ki jo je težko sintetizirati sam. V glavnem je tam kot katalizator v reakciji med ledeno ocetno kislino in 3-metil-4-fenil-3-buten-2-onom, kajne? Kaj bi bil lahko dober nadomestek?
Last edited:
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 77
Peracidi bodo delovali (manjši izkoristki) Baeyer-Villigerjeva oksidacija. preberite zgornji dokument o preiskavi.
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
Zadnjič sem iz 52,77 g MPB s perocetno kislino, ki sem jo naredil iz 30-odstotnega H2O2 in ledocetne kisline, ter 0,1 mola H2SO4 dobil 37,28 g acetoksifenilpropena. Ta perocetna kislina je stala v moji omari tri dni, preden sem jo uporabil.
Iz 37,28 g acetoksijev z bazno hidrogenacijo (brez segrevanja, samo z mešanjem in kapljanjem v 2,5 urah) pa sem dobil samo 13,04 g P2P.
Iz 37,28 g acetoksijev z bazno hidrogenacijo (brez segrevanja, samo z mešanjem in kapljanjem v 2,5 urah) pa sem dobil samo 13,04 g P2P.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 22