?takže to znamená, že by som mal na celý tento postup použiť extrakciu A/B ?
môj nový plán je najprv rozpustiť tabletky v etanole na 5 až 8 hodín. (naposledy som tento teqniqe rozpustil bot IBU a PSE, ale hmotnosť škatuľky Modafenu je 24ks a jedna tableta obsahuje 200mg Ibuprofenu a 30mg PSE. takže na začiatku som začal s 5500mg
Po etanolovom súku som ich len nechal odparovať rdry v chill.....it bolo okyn a najviac insteresting myslím, že som išiel z 5500a na ako 1500-1700 mg, ale im reallz istý, že to len pse, ibu a niektoré málo plnidiel.
a z tohto bodu som zvedavý.
SOOOO myslíte si, že to bude fungovať ?
1. Soalking celej hmoty v etanole po dobu 5-8 hodín
2. filtrovanie roztoku a ponechanie si tekutiny a vyhodenie zvyškov
3. teraz je čas zahrievať na veľmi nízkej teplote a pomaly odparovať, kým nedostanem požadovanú zmes prášku PSE n IBU.
4.pridávanie alkalickej vody, kým môj roztok nedosiahne pH 13.........dodávanie alkalického roztoku na čo? ako soke pilulky v alkalickej vode ? pretože moje pilulky obsahujú sračky, ktoré sa aktivujú vo vode.
5. extrakt s toluénom
6. teraz zlikvidovať starú vrstvu vody, potom možno urobiť niekoľko vodných praní?
7. Pridajte trochu čistej destilovanej vody do nepolárneho rozpúšťadla
8. Okyslím na pH 3 zriedenou HCl (musím to pretrepať, alebo stačí pomalé vírenie?).
9. Pseudo bude migrovať do vodnej fázy ako pseudo-HCl soľ
10. Ibuprofén (teraz kyslý) sa vyzráža vo vodnej fáze, takže teoreticky máme vo vode celkom čistý pseudo
11. Nakoniec môžem vykonať extrakciu A/B, aby som ešte viac vyčistil PSE.
Ďakujem za odpovede