Dobre, teraz už viem, kde je môj problém po prečítaní mnohých vašich obsahových patálií. Vopred vám ďakujem. môj problém teda spočíva v tom, že neviem veľa o acidobázickej teórii na oddelenie efedrínu od tabletiek, ktoré obsahujú aj teofylín. dobre, ktorá metóda je pre mňa lepšia? V tomto obsahu mám 2 metódy, mám aj metódu vo videu Fester Cookin Crank. Pokúsil som sa postupovať podľa 2 metód vo videu Fester, ale vznikne len 1/5 celkového efedrínu hcl, ktorý extrahujem. krátka informácia, pokiaľ viem, len efedrín hcl je rozpustný vo vode a teofylín je rozpustný v oleji (nepolárny). a po tom, čo som to dokončil a získal kryštály efedrínu hcl, pristúpim k metóde refluxu s kyselinou hypofosforečnou + jódom (tieto 2 zložky sú pripravené v mojom minilabe). ďakujem veľmi pekne. opäť každá z mojich tabletiek obsahuje 12,5 mg efedrínu hcl a 120 mg teofylínu, mám 200 tabletiek z každej škatuľky. ktorá metóda je pre mňa dobrá, aby som začal znova s nádejou na 100% výsledky. Pripravila som si ďalšie 3 škatuľky s tabletkami