Absolut de acord LOL, dar am găsit o modalitate de a ocoli metoda sulfatului etilic de sodiu care funcționează destul de bine în acest fel și, dacă vă simțiți confortabil să lucrați cu sulfat de dietil și nu vă deranjează să faceți o cutie pe care să o atașați la un ferăstrău alternativ ca dispozitiv de agitare, funcționează și ea destul de bine. Dar când produceți sulfat de sodiu și etil, urmați toate metodele obișnuite, cu excepția hidroxidului de sodiu, pentru care vă pot da un link către o procedură mare și lungă despre o cercetare pe care au făcut-o despre producerea sulfatului de sodiu și etil, iar la sfârșit vă vor spune să lăsați Beaker-ul în picioare timp de câteva zile pentru a aștepta ca nămolul să să se decanteze, ceea ce, într-o oarecare măsură, va trebui să faceți, dar dacă aveți o pompă de vid foarte bună și puteți face un vid adânc, atunci, după ce decantați etanolul de deasupra, care va fi destul de limpede, puteți distila foarte ușor, deoarece sulfatul etilic de sodiu se va descompune rapid la orice temperatură mult mai mare decât temperatura camerei. Faceți un vid adânc și eliminați etanolul, lăsând în urmă sulfatul de sodiu și etil. Nu este cea mai ieftină metodă, deoarece alcoolul ar trebui să fie anhidru de la bun început, la 200 de grade, fără să denatureze nimic. M-a costat o sută de dolari pentru un galon pentru a o testa. Dar pot să fac un vid atât de adânc încât etanolul se distila destul de mult înainte de a aplica căldură. Odată ce am văzut că a ajuns la punctul de saturație, am lăsat-o să se usuce de acolo. Folosind această metodă, veți obține doar o jumătate de mol de SES pentru 1 mol de acid sulfuric concentrat și 1,375 mol de etanol. Acidul și etanolul trebuie combinate în permanență sub 20 de grade Celsius pentru a preveni orice acțiune secundară și, odată combinate, trebuie aruncate în frigider timp de cel puțin 12 ore pentru ca reacția să fie completă. Nu faceți nimic din prostiile pe care le vedeți pe internet despre încălzirea la 140 de grade sau orice altceva. Am un link către întreaga procedură care o prezintă și a fost realizată în detaliu doar pentru sulfat de sodiu și etil. Dacă ați putea face o centrifugă la scară largă, adică chiar și o sticlă de cocaină atârnată de o sfoară și ați balansa-o deasupra capului pentru o vreme, ați putea obține un randament chiar mai mare. Dar în lucrare vi se va spune exact ce cantitate de soluție alcoolică de hidroxid de sodiu să folosiți pentru a neutraliza acidul și a crea sulfatul de sodiu și etil. Acest lucru necesită doar puțină răbdare și, dacă vă puteți juca cu el o oră sau două pe zi, ați putea obține suficient pentru a produce suficient nitrometan, cel puțin pentru jocul personal. Sunt absolut sigur că cineva ar putea să o facă pe scară largă, dar eu o fac doar pentru uz personal. Am explicat un pic din ea, dar dacă cineva vrea link-ul cereți și îl voi găsi.