- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 39
Egy problémába ütköztem. Követtem a cikket. A nátrium-etoxid hozzáadása után egy órán át kevertem szigorúan vízmentes környezetben, 10 °C alatt. Ezt követően elkezdtem a hőmérsékletet 60°C-ra emelni, hogy felkészüljek az egyórás keverés lehetőségére. Azonban egy kis melegítés után a készülékben a hőmérséklet spontán és gyorsan, kontrollálatlanul megemelkedett, és már pár perc múlva 130°C-os áttörést mutatott a hőmérőm, ezért szeretném megkérdezni, hogy ez normális? Találkozott már valaki ilyennel?Az első képen a nátrium-etoxid hozzáadása után 1 órán keresztül 10°C alatt kevergetve zajló folyamat látható. A készülékre vízmentes magnézium-szulfáttal töltött szárítócsövet helyeztem, hogy a vízmentes állapotot fenntartsam. Mivel a keringtető készülékem csak hűteni tud, ezért a második fűtési fázist áttettem a lombikba. A fűtési módszer az olajfürdő fűtés, de én csak néhány percig használtam a 65°C-os hőmérsékletet, és a lombikban a hőmérséklet nem volt szabályozható. Ahogy emelkedik, a hőmérő azt mutatja, hogy nagyon gyorsan meghaladja a 130 ℃-ot, olyan gyorsan, hogy még arra sincs időm, hogy elindítsam a kondenzvíz körforgását a kondenzátorcsőben, és akkor a második képen látható állapotba kerül.
Last edited by a moderator:
G.Patton
Expert
- Solutions
- 3
- Reaction score
- 2,849
- Deals
- 1
Helló, az önmelegedés hevesen vagy lassan történik? Ez nagyon érdekes.
↑View previous replies…
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 39
Azt hiszem, a nátrium-klorid már nem lehet hatékony, mert amikor diklór-metánt használok az extrakcióhoz, a diklór-metán rendellenesen a felső rétegben van, ami azt jelenti, hogy a vízréteg sűrűsége már nagyon magas, és a nátrium-klorid már nem biztos, hogy képes extrahálni. Növelje a sűrűséget.Továbbá, mivel van egy rotációs elpárologtatóm, amely lehetővé teszi a nagyszabású oldószer-újrahasznosítást, nem sok költségem keletkezik az oldószeres extrakciós reagensek nagy mennyiségben történő felhasználásakor.
Ami a szabadalmat illeti, találtam egy 2009-ben közzétett szabadalmat, és megvettem. Az eljárása nagyon kiforrottnak és egyszerűnek tűnik. Tervezem, hogy kipróbálom ezt a módszert, miután megérkeznek a hozzáadott reagensek. Az alapanyagok még mindig benzaldehid és 2-metil-klór-propionát.
Ami a szabadalmat illeti, találtam egy 2009-ben közzétett szabadalmat, és megvettem. Az eljárása nagyon kiforrottnak és egyszerűnek tűnik. Tervezem, hogy kipróbálom ezt a módszert, miután megérkeznek a hozzáadott reagensek. Az alapanyagok még mindig benzaldehid és 2-metil-klór-propionát.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 39
Ez egy Kínában bejelentett szabadalom. Úgy tűnik, hogy az érvényességi köre csak Kínára terjed ki, és a teljes szövegnek nincs angol nyelvű változata, ezért nem találtam meg ennek a szabadalomnak a DOI-számát. Az eredeti szöveg kínai nyelven íródott, és a kiadó a Modern Times, Xi'an City, Shaanxi Province, China Institute of Chemistry, a szerző által hagyott telefonszám és e-mail cím: 029-88291460 és [email protected]. De figyeljen a tartalomra, amit a következőkben közzéteszek. Amint meggyőződöm az eljárás megbízhatóságáról, közzéteszem az összes részletes folyamatot és óvintézkedést. Ez körülbelül egy hét múlva fog megtörténni.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 39
- Reaction score
- 18
Csak tegye közzé a szabadalmat, a segítséget kér egy olyan szabadalomhoz, amelyet senki sem láthat.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 39
Közzétettem a szabadalmi eljárást és gyakorlatot.
Szabadalmaztatott folyamat a benzaldehidtől a BMK glicidil-észterig P2P-ig
Ez a cikk a benzaldehidtől a BMK glicidil-észtertől a P2P-ig tartó szabadalmaztatott szintézisfolyamatot ismerteti. Ez az eljárás egy 2009-ben közzétett szabadalomból származik. Az eredeti szöveg a 4-metoxibenzaldehidet használta a 4-metoxifenilaceton szintéziséhez. Ezt benzaldehiddel helyettesítettem, hogy szintetizáljam...
bbgate.com