Нуждаете се от съдействие и малко помощ по отношение на следното:
1. Дали реагентите, които съм използвал, биха могли да имат някакви отрицателни последици за продукта и ако да, как да ги поправя по време на изомеризацията на CBD до психоактивни канабиноиди.
2. Страничният продукт, който съм направил
3. Изчисляване на ефикасността на крайния продукт.
1) Първо накиснах около 5 г CBD скункс (8%CBD ) със 100 мл пропан-2-ол (изопропанол ).
вътре в стъклен съд с капак и го поставих да замръзне във фризера за няколко часа Също така разбърках стъкления съд няколко пъти, за да извлека трикомите. След като замразих контейнера, изсипах 5 г CBD цвете, смесено с пропан-2-ол, в друг стъклен контейнер (за да няма проблеми във водната баня с температура 70 °С). Преди да сложа стъкления контейнер във ваната, добавих около 100 ml оцетна киселина (32% vol ).
По време на водната баня добавих още един капак върху капака на стъкления съд. Вторият слой използвах за поставяне на кубчета лед, за да компресирам и охлаждам парите, докато те отново паднат в сместа. След сесията на рефлукс трябваше да отделя киселината от пропанола, но не можах да се сдобия с алкална вода, така че използвах обикновена вода, наситена с натрон , за да направя водата по-базова и да повиша pH.
2) Разтворителите направиха реакция, оставяйки слой с кафяв/червеникав цвят отгоре и блед лавър отдолу. Предполагайки, че киселината е абсорбирала натрона, разделих двата слоя. При изсушаването обаче разтворът, който отделих, се превърна в камъни и люспи с оранжев, светлочервен цвят на гуржовете, но това не е масло... Какво е това и може ли да е опасно да се постави в хапче като ястие например? Напълно съм сигурен, че е останал натрон, обаче просто исках да чуя най-умния форум на земята за това все пак, за да съм сигурен и може би да науча няколко неща.
3) Доста съм опитен в производството на концентрати, обаче изчисляването на потентността е малко трудно imo. Има ли някакво математическо уравнение за това и има ли някакви разлики по отношение на определянето на процентите на потентността? И различава ли се уравнението, ако например продуктът е направен от изомеризация на CBD?
С най-добри пожелания, Откачалките са загубили легиони.