Трябва да вземете молекулната маса на бензалдехида и на P2NP. 100 g бензалдехид е малко под 1 mol, а 100 g P2NP е около 0,7 mol. Това означава, че сте получили около 70 % от теоретичния добив.
Благодаря ви. Имах 100ml нитроетан и 1 mol=75g
Затова увеличих бензалдехида, за да имам лек излишък, но не знаех как да изчисля % добив.
Ако това е така, направих 1,333333 мола нитроетан
Опитах се да го разбера, но се затрудних.
Затова използвах 1,3333333333 мола нитроетан
И 1,338107802487749 мола бензалдехид, който е в много малък излишък. Означава ли това, че нитроетанът е моят ограничаващ фактор. Значи ли е yied/1.333333333?
Съжалявам, че след като разбера това, няма да задам въпроса отново
Не, поне не и с приемливи добиви. Бихте могли да опитате да освободите аминокиселинни соли от хранителни добавки и други подобни(само теория). Или ако сте в ЕС, мога да изпратя малко.
Честно казано, има ли някакво предимство някой от катализаторите? Дали n-бутиламинът е по-добър от циклохексиламина или е обратното? Или по-добре и по-добре - променят ли те по някакъв начин реакцията по отношение на добива, чувствителността или устойчивостта? Кой от тях биха избрали нашите експерти, ако разполагаха и с двата?
В никакъв случай не съм експерт, но съм опитвал : n-бутил, циклохексил, моноетанол, NaOH, дибутил. Всички първични амини работеха чудесно, всичко останало беше неприемливо, така че избрах най-малко миризливия първичен амин, предполагам.
Здравейте на всички! твърде огромни пропорции Моля, кажете ми за 200 мл бензалдехид и нитроетан колко оцет и изопропонал ви трябват ацетамид, ако е възможно, колко да използвам?
Използвах добавката за обогатяване на горивото Nipron ®™ cas 79-24-3 Чист нитроетан на основата на 100 ml с амониев ацетат и бензлдехид за получаване на p2np, която ми се струваше добре, просто трудно кристализираше. просто хвърлих малко кубче азот, за да стане достатъчно студено