- Language
- 🇳🇱
- Reaction score
- 46
Áno, mann, všetko je pravda
Je to starnutie,že pri pohľade do minulosti vládnu staré časy?
Ruda by digitalizácia skurvila experiance života.
Za starých čias si chodil von,opíjal sa s ľuďmi okolo seba,stretával dievčatá alebo čo si si vyhliadol a fízloval ich.
Nie ako teraz, urobiť prvý dojem cez internet, doma v kresle... SÁM!!
A manipulácia televíziou,ktorá vám dáva nakousnuté názory, ako máte myslieť,bez toho, aby ste premýšľali a urobili si vlastný názor.
Fakt,je ľahké len nasledovať mainstreamový názor,ale premýšľate o vlastnom názore a nebojíte sa vyjsť za ním,a šancu dostať guľku alebo horšie.
Fuck the digital adiction to phones to.free your self,....
Ale ako?
Je to starnutie,že pri pohľade do minulosti vládnu staré časy?
Ruda by digitalizácia skurvila experiance života.
Za starých čias si chodil von,opíjal sa s ľuďmi okolo seba,stretával dievčatá alebo čo si si vyhliadol a fízloval ich.
Nie ako teraz, urobiť prvý dojem cez internet, doma v kresle... SÁM!!
A manipulácia televíziou,ktorá vám dáva nakousnuté názory, ako máte myslieť,bez toho, aby ste premýšľali a urobili si vlastný názor.
Fakt,je ľahké len nasledovať mainstreamový názor,ale premýšľate o vlastnom názore a nebojíte sa vyjsť za ním,a šancu dostať guľku alebo horšie.
Fuck the digital adiction to phones to.free your self,....
Ale ako?
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 383
Myslím, že časť z toho je nostalgia, ale existujú vedecké dôkazy, ktoré naznačujú, že by sme nemali mať toľko času pred obrazovkou. nemám po ruke žiadne odkazy, ale stačí sa pozrieť okolo, dôkazy sú všade. cítim sa ešte horšie pre generáciu alfa a "deti s ipadom". v mladosti som bol tak trochu dieťa s ipadom, ale nebolo to také zlé ako teraz. áno, technológie môžu byť prospešné, keď sa používajú s mierou, ale nikto nechce obmedziť svoj čas strávený na obrazovke. prakticky žijeme online. bavím sa oveľa viac, keď idem von s kamarátmi a tak, ale mám tendenciu uzatvárať sa do seba, pretože nemám motiváciu a som psychicky chorý. byť stále v blízkosti technológií to len zhoršuje. je to začarovaný kruh a snažím sa z neho dostať ^^;
↑View previous replies…
- Language
- 🇺🇸
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 41
- Deals
- 3
Televíziu som prestal pozerať pred 10 rokmi. tá sračka vás lobotomizuje
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,071
- Deals
- 1
Ani ja nepozerám televíziu. Možno ako-tak, ale nikdy nie hrané dramatické správy ect. Všetko je to propaganda, ktorá má za cieľ nahnevať vás na nesprávnych ľudí. Celá debata o tabletoch iPad.... si musíte uvedomiť, že v skutočnosti vieme hovno, ale najhlasnejší špekulanti sú zvyčajne tí najmenej kvalifikovaní. Je to niečo, čo je individuálne. Určite by každé dieťa nemalo byť pripútané k tabletu, ale poznám niekoľko takých, ktoré sú ans im to nesmierne pomohlo. Záujem dieťaťa o učenie je priamo úmerný jeho záujmu o predmet. Deti sa neučia násobilku preto, že im mama a otec pohrozili, že im niečo zoberú. Zaujalo ich to vo chvíli, keď videli, ako to robia Power Rangers, Blaze alebo My Lil Pony. Mám konkrétne príklady, ale je to príliš blízko k tomu, aby som sa doxoval, než aby som povedal veľa. Na koľko miest za desatinnou čiarkou poznáte číslo pí? Poznám 8-ročného chlapca, ktorý ho pozná na 35 číslic za desatinnou čiarkou. Koľko jazykov ovládaš? Poznám 6-ročného chlapca, ktorý hovorí a rozumie štyrom. Ten 8-ročný vie násobiť 4 x 4 číslice tak rýchlo, ako to dokážeš ty s kalkulačkou. Má to správne. Vláda hovorí, že sú to postihnutí, ale ja si myslím, že sú inak schopní. Všetko, čo vedia, sa naučili z tabletov. To 8yo programuje chatboty, ktoré si môžete stiahnuť z guithubu. Má kanál na YouTube. Nepotrebuje žiadnu pomoc, všetko zvládne.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 383
Máš úplnú pravdu. ja som na internete od malička, ale keď som bol na základnej škole, asi polovicu učiva som získal z fyzických kníh, takže som možno trochu zaujatý. to, že mi zobrali elektroniku, mi nikdy nepomohlo, a ak niečo, tak mi to len uškodilo v šťastí (nie že by to záviselo od zariadení, ale bolo to na nič, keď som nemal tú možnosť) aj v učení. internet môže byť úžasný nástroj na vzdelávanie, ale je tam aj veľa obsahu, ktorý je na škodu mozgu. Deti jednoducho potrebujú rozvahu a veľa detí, ktoré poznám, ju práve nemá. viem, že existujú inteligentné deti, ako sú tie, ktoré ste vyzdvihli, ale ja ich osobne nepoznám (ak nerátam seba... nechcem, aby to znelo arogantne, ale keď som bol super mladý, zaujímal som sa o biológiu, presnejšie o biológiu človeka a rôzne choroby. ako to bol môj hlavný záujem od 4 do 8 rokov lol...)
a súhlasím, že vláda jednoducho rada prediagnostikuje, zveličuje a niekedy si aj vymýšľa duševné choroby, aby presadila lieky. je za tým väčšia agenda. chcú vytvoriť nemysliacich, homogénnych pracovníkov a takpovediac "udržať všetkých v jednej línii". veľmi skľučujúce. dokonca aj skutočné duševné choroby majú svoje výhody. mohol by som mať diagnózu schizofrénie (nikdy som nemal oficiálnu diagnózu, pretože nechcem lieky, ale spĺňam diagnostické kritériá a mal som psychotické epizódy, ktoré negatívne ovplyvnili môj život. veľa ľudí, ktorých poznám, si myslí, že je to spôsobené drogami, ale ja som vykazoval príznaky oveľa skôr, ako som začal brať nejaké drogy...) a hoci to má určite svoje nevýhody, tak trochu to pomáha môjmu umeniu a písaniu. je to naozaj expresívne a "surovejšie", myslím. navyše niekedy sa moja paranoja podobá skôr na intuíciu. je správna asi v 50 % prípadov... lol
a súhlasím, že vláda jednoducho rada prediagnostikuje, zveličuje a niekedy si aj vymýšľa duševné choroby, aby presadila lieky. je za tým väčšia agenda. chcú vytvoriť nemysliacich, homogénnych pracovníkov a takpovediac "udržať všetkých v jednej línii". veľmi skľučujúce. dokonca aj skutočné duševné choroby majú svoje výhody. mohol by som mať diagnózu schizofrénie (nikdy som nemal oficiálnu diagnózu, pretože nechcem lieky, ale spĺňam diagnostické kritériá a mal som psychotické epizódy, ktoré negatívne ovplyvnili môj život. veľa ľudí, ktorých poznám, si myslí, že je to spôsobené drogami, ale ja som vykazoval príznaky oveľa skôr, ako som začal brať nejaké drogy...) a hoci to má určite svoje nevýhody, tak trochu to pomáha môjmu umeniu a písaniu. je to naozaj expresívne a "surovejšie", myslím. navyše niekedy sa moja paranoja podobá skôr na intuíciu. je správna asi v 50 % prípadov... lol