telefón si beriem všade, kam idem, ale rovnako dobre ho môžem nechať doma, pretože ho nerád používam, ak nie som úplne voľný. ľudia sa na mňa hnevajú, pretože ich nechávam na doručenke 5+ hodín, ale ako... to nie je osobná vec. nie že by som ich nemal rád, len mám život mimo telefónu a ig, čo je pre väčšinu ľudí ťažké pochopiť. áno, dnes sú ľudia dostupnejší ako kedykoľvek predtým, ale ľahká dostupnosť nemusí nevyhnutne znamenať, že nie sú zaneprázdnení. nie je to ani tak, že by mi ľudia písali o niečom dôležitom. ak je to vážna situácia, môžete sa so mnou porozprávať osobne... nebudem zastavovať to, čo robím, aby som odpovedal na to "vtipné" video, ktoré ste mi poslali. choďte do prdele.
neznášam túto kultúru typu "aha, musíš sa neustále rozprávať s partnerom/priateľmi". je to veľmi nová vec a nikomu to nepomáha. vzťahy fungovali dobre, ak nie lepšie, pred modernými smartfónmi a sociálnymi médiami. toľko vzťahov je nefunkčných, pretože ľudia očakávajú, že ich partneri všetko zahodia, aby im napísali. mňa pri takejto sračke neprichytíte a ani neočakávam, že to niekto urobí pre mňa. partner by mal byť prioritou, ale nikdy nie prvou prioritou. ak to niekto nie je schopný rešpektovať, potom si vôbec nezaslúži byť v tvojom živote.