Őszintének kell lennem, és szeretek egyértelmű lenni.
Az igazság az, hogy nem tartom tisztességesnek, hogy minden fejlesztést, változtatást vagy módszert ingyenesen megosszak (amit gyakran szívesen megtettem).
Ennek egyszerű és logikus oka van: minden fejlesztés vagy változtatás, legalábbis az én esetemben, jelentős idő-, pénz- és erőfeszítés-befektetést jelent.
Nem osztom meg az általam talált eljárásokat vagy dokumentumokat (amit nagyra értékelek azoktól, akik ezt teszik, és nem kritizálom, épp ellenkezőleg).
Ebben az esetben, amit megosztok, az kemény munka végeredménye, és úgy vélem, hogy a mindenki számára szabadon hozzáférhetővé tétel leértékeli és eltorzítja ezt a munkát.
Megoszthatnám az infókat privát módon azokkal, akik segítettek és segítenek nekem, és azokkal az emberekkel, akik szintén közzéteszik a munkáik egy részét, de nem nyilvánosan.
Mindenesetre senki nem mondhatja, hogy nem válaszoltam egy kérdésre sem az általam közzétett eljárásokkal kapcsolatban, mind privát, mind nyilvános formában. Az egyik dolog nem zárja ki a másikat.
Hasonlóképpen azt mondanám, hogy minden fontos vagy alapvető eljárást közzéteszek a fórumon, és bárki, aki akarja, elvégezheti őket anélkül, hogy bármi másra lenne szüksége. Sőt, sokukat én magam is elvégeztem.
Mint mindig mondom, ez az én személyes véleményem, és bárki szabadon gondolkodhat másképp, és gond nélkül azt csinálhatja, amit akar vagy hisz.
Még arra a könnyű és nyilvánvaló gondolatra is gondolok, hogy önző vagyok, és csak a pénzért/üzletért stb. csinálom, amikor ha ez lenne a valóság, biztosíthatom, hogy már régen abbahagytam volna ezt.
Kihasználva a helyzetet, van a lépésről-lépésre történő élő útmutatás szolgáltatásom, ahol minden részletet, fejlesztést, stb... ;-) (mintha nem tenném, ugye? hahah)
és egyébként az ára jóval alulmúlja a földalatti költségét Európában, legalábbis, ha találsz ilyen szolgáltatást, ami szerintem a legnehezebb.
Most utólag visszanézve, őszintén szólva, szinte bármilyen árat kifizettem volna azért, hogy hozzáférjek valami ilyesmihez. Egyértelmű, hogy sokat tanultam, és ezt senki nem veheti el tőlem. Azonban az összes idő, erőfeszítés és pénz, amit megspóroltam volna, szinte felbecsülhetetlen lenne, azt mondanám.
A véleményemet lehet, hogy többé-kevésbé szeretik, de teljesen koherens, őszinte és józan ésszel megalapozott. Emellett továbbra is írok, véleményt nyilvánítok, tippeket adok, kérdésekre válaszolok - nem ez a kérdés. Szerintem ez már jól érthető. Én személy szerint nagyra értékelem mindazt, amit teszel.