Az etil-acetát egy nagyon praktikus oldószer, de korlátozza az erősebb gyenge bázisok (MeNH2) vagy akár az erős bázisok híg oldatai (KOH) magas koncentrációi ugyanez a savakkal, mindig a lehető leggyorsabban dolgozzon, ha a pH messze van a 7-től így a savanyítás előtti rotavap segíthet egy nagy tétel feldolgozásakor, de én gyorsan csinálnám, és csak a cucc felét párologtatnám vagy úgy.... A DCM sokkal jobb erre a célra és 50C alatt is forr. A savanyítandó oldatot legjobb hideg acetonnal hígítani vagy'és éterrel a savval szintén hígítva vagy nem hígítva mennyiségtől függően, esetleg még gázosítás is jobb megoldás lehet, ha sokat készítesz. A benzol mindenképpen kerülendő, a toluol és a xilol kékre/feketére színezi a dolgokat. Én soha nem próbáltam DCM-et AcOEt-el együtt keverékben majd gyorsan elpárologtatni (kristályosító edényből kevergetéssel hő vagy vízfürdőn a termék biztonsága érdekében), az arány szerintem döntő, mivel az egyik lesüllyed az aljára a másik lebeg a víz felett így biztonságosabb az egyikben végezni és utána a vízréteget a másikkal kivonni.