Πρέπει να είμαι ειλικρινής και μου αρέσει να είμαι σαφής.
Η αλήθεια είναι ότι δεν θεωρώ δίκαιο να μοιράζομαι δωρεάν κάθε βελτίωση, αλλαγή ή μέθοδο (κάτι που συχνά έχω κάνει πρόθυμα).
Αυτό συμβαίνει για έναν απλό και λογικό λόγο: κάθε βελτίωση ή αλλαγή, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση χρόνου, χρήματος και προσπάθειας.
Δεν μοιράζομαι διαδικασίες ή έγγραφα που βρήκα (κάτι που εκτιμώ από όσους το κάνουν και δεν το επικρίνω, το αντίθετο μάλιστα).
Σε αυτή την περίπτωση, αυτό που μοιράζεται είναι το τελικό αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, και πιστεύω ότι η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό από όλους απαξιώνει και διαστρεβλώνει αυτή τη δουλειά.
Θα μπορούσα να μοιραστώ πληροφορίες με ιδιωτικό τρόπο με όσους με βοήθησαν και με βοηθούν και με ανθρώπους που δημοσιεύουν επίσης κάποια από τα έργα τους, αλλά όχι δημόσια.
Εν πάση περιπτώσει, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχω απαντήσει σε μια ερώτηση σχετικά με τις διαδικασίες που έχω δημοσιεύσει, τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια. Το ένα πράγμα δεν αποκλείει το άλλο.
Ομοίως, θα έλεγα ότι όλες οι σημαντικές ή βασικές διαδικασίες δημοσιεύονται στο φόρουμ και όποιος θέλει μπορεί να τις κάνει χωρίς να χρειάζεται κάτι άλλο. Στην πραγματικότητα, έχω κάνει πολλές από αυτές ο ίδιος.
Όπως λέω πάντα, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, και ο καθένας είναι ελεύθερος να σκεφτεί διαφορετικά και να κάνει ό,τι θέλει ή πιστεύει χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ακόμα και αν σκεφτείτε την εύκολη και προφανή ιδέα ότι είμαι εγωιστής και το κάνω μόνο για τα χρήματα/επιχειρήσεις κ.λπ. ενώ αν αυτή ήταν η πραγματικότητα, σας διαβεβαιώνω ότι θα είχα σταματήσει να το κάνω εδώ και πολύ καιρό.
Εκμεταλλευόμενος την κατάσταση, έχω την υπηρεσία ζωντανής καθοδήγησης βήμα προς βήμα, όπου παρέχω όλες τις λεπτομέρειες, τις βελτιώσεις κ.λπ... ;-) (λες και δεν θα το έκανα, σωστά; χαχαχα)
και παρεμπιπτόντως, η τιμή της είναι πολύ χαμηλότερη από την αξία της στο υπόγειο κόστος στην Ευρώπη, τουλάχιστον, αν μπορείτε να βρείτε μια τέτοια υπηρεσία, η οποία είναι το πιο δύσκολο μέρος, πιστεύω.
Τώρα, κοιτάζοντας το εκ των υστέρων, ειλικρινά, θα πλήρωνα σχεδόν οποιοδήποτε τίμημα για να έχω πρόσβαση σε κάτι τέτοιο. Είναι σαφές ότι έχω μάθει πολλά, και κανείς δεν μπορεί να μου το στερήσει αυτό. Ωστόσο, όλος ο χρόνος, η προσπάθεια και τα χρήματα που θα είχα γλιτώσει θα ήταν σχεδόν ανυπολόγιστα, θα έλεγα.
Η γνώμη μου μπορεί να αρέσει περισσότερο ή λιγότερο, αλλά είναι απολύτως συνεπής, ειλικρινής και κοινή λογική. Άλλωστε, συνεχίζω να γράφω, να εκφράζω απόψεις, να δίνω συμβουλές και να απαντώ σε ερωτήσεις - δεν είναι αυτό το θέμα. Νομίζω ότι έχει γίνει κατανοητό. Προσωπικά, εκτιμώ όλα όσα κάνετε.