To je opravdu skvělá reakce na všechny mé bláboly.
Abych byl upřímný, začal jsem se probírat knihou s názvem "organická chemie jako druhý jazyk" - vím, že ji Hamilton Morris hodně doporučuje, a zatím se zdá být nesmírně užitečná, ale mám pocit, že mi bude trvat - no, zbytek života, než se ji naučím na přijatelné úrovni!
Ach ano, bezpochyby jsem shromáždil každý jednotlivý filtr do samostatné lahvičky.
Dnes jsem vlastně omylem nějaký roztavil a byl jsem docela překvapen, při jak nízké teplotě se začal tavit! Což je myslím dobré znamení....ačkoli to nebylo monitorováno - snažil jsem se to jen tak lehce zahřát, abych se ujistil, že je to suché - netuším, proč jsem to prostě nedal do exsikátoru se zbytkem, ale hej.
Najdu na YouTube nějaké dobré video k oběma těmto předmětům, ale ano, důvodem, proč sbírám všechno zvlášť, je právě to, abych mohl každý zvlášť rexovat.
Uvědomil jsem si, že to vlastně vůbec nepotřebovalo mrazák - lednice by byla víc než dostatečná ke krystalizaci produktu, takže si myslím, že je to beta-2,5-DMONS - jsou to stále jehličkovité krystaly, které vypadají velmi podobně jako poslední várka, jen nejsou v žádném případě tak dlouhé. Stále jsou to úlomky a mají PŘESNĚ stejnou barvu, takže bych řekl, že to má velkou šanci - zvlášť poté, co jsem dnes nějaké roztavil!
Přísahám, že jsem se na to díval a bylo tam napsáno něco jako vysoká devadesátka, ALE od té doby jsem dělal něco jiného a možná jsem si spletl b.p nitroetanu s bodem tání této látky.
Každopádně jsem byl super překvapený, že se to tavilo, protože jsem jen lehce zahříval nějaké silikagelové kuličky, abych je zbavil rozpouštědla, a klidně jsem do toho mohl strčit ruce, abych se jich dotkl, a stejně se to roztavilo.
Uvidíme - ano, také musím zvýšit svou TLC hru, ale nejdřív se prostě propracuji k těm dvojsemestrálním knihám, o kterých jsem mluvila dříve.
Chci říct, že teď už aspoň umím číst krvavé kresby linkových vazeb! Chci říct, že jsem pochopil uhlíky, ale neuvědomil jsem si, že hydrogeny a prostě obecná pravidla!!!
Líbí se mi, jak se tam probírají věci v určitém pořadí. Možná to ještě přímo nesouvisí s tím, co dělám - ale všechno, co jsem se zatím z té knihy naučil, jsem použil na věci, které dělám, abych si to procvičil... takže si myslím, že je to rozumný způsob. Rozhodně Daleko lepší než zatracený chatGPT.