Warning! You are currently using a domain is accessible on the regular internet, not on Tor. For better privacy and security, please use our onion domain instead.

Синтез на трамадол (Ultram)

Plinius

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
18
Здравейте на всички,

След повечето от 8 опита не успях да произведа трамадол, поне не повече от 5 мг, но вероятно друга молекула.

Знам, че реакцията ми на Гриняр е правилна, температурата за запалване на 3-бромоанизол+Mg люспи изглежда е 70°C +/-2°C при постоянно разбъркване (разбъркването е важно, за да се надраска повърхността на Mg и да се отстрани оксидът. Поне в един добър момент.

Тогава мисля, че проблемът ми идва от синтеза на Маних: моят продукт НЕ кристализира в ацетон: кристалите автоматично образуват по-плътна течна фаза.
Премахнах 95 % от ацетона и накарах по-плътната течна фаза да се изпари върху плоча с температура 60 °C, за да събера бели кристали.

Но след това, ако се опитам отново да ги кристализирам от ацетон по същия начин, продуктът губи 70 % от теглото си и запазва същите свойства.

Тъй като 2-диметиламинометил-циклохексаноновият хидрохлорид би трябвало да се топи при 157-158°C, предполагам, че те не са очакваните Mannich.HCl, нали?

Някой може ли да ми даде някакъв съвет? Или по-добре да опита сам и да сподели резултата си, моля?

(тук, снимка на "фалшив" Mannich.HCl суров 10mmol, преди рекристализация.)

Attachments

• gfz01QYmLN.jpg
    gfz01QYmLN.jpg
    1.2 MB · Views: 445

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,340
Deals
1
Използвате ли чист сух ацетон? Здравейте, съжалявам за дългия отговор. Не съм видял въпроса ви.

View previous replies…

mefistofeles

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
34
Сигурна съм, че трябва да е безводен ацетон

IHeisenberg

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Имам проблеми с григнар
Сега на практика реагирам с 2-диметил аминометил циклохексанон с реагента на Гриняр и виждам повишаване на температурата с всяка капка свободна основа, но когато гася реакцията с амониев хлорид, виждам малко повишаване на температурата само с няколко капки .
След дестилация на разтворителя и добавяне на киселина ( солна киселина ) продуктът не кристализира.
Може би някаква влага е влязла в контакт с реакцията, защото апаратът не е добре затворен.
Може ли тази влага да разруши реакцията преди гасенето.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,340
Deals
1
Защо угасихте реакцията с NH4Cl?

IHeisenberg

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Напомнете ☝🏻☑️

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,340
Deals
1
Моля, не изпращайте такъв спам. Вместо това си струва да ми пишете в DM.