Трябва да бъда честен и обичам да бъда ясен.
Истината е, че не намирам за справедливо да споделям безплатно всяко подобрение, промяна или метод (нещо, което често съм правил с готовност).
Това е по една проста и логична причина: всяко подобрение или промяна, поне в моя случай, представлява значителна инвестиция на време, пари и усилия.
Не споделям процедури или документи, които съм намерил (което оценявам от тези, които го правят, и не го критикувам, а точно обратното).
В този случай това, което се споделя, е крайният резултат от упорит труд и смятам, че предоставянето му на свободен достъп на всички обезценява и изкривява този труд.
Бих могъл да споделям информация по частен път с тези, които са ми помогнали и помагат, и с хората, които също публикуват някои от своите произведения, но не и публично.
Така или иначе, никой не може да каже, че не съм отговорил на въпрос за процедурите, които съм публикувал, както частно, така и публично. Едното не изключва другото.
По същия начин бих казал, че всички важни или основни процедури са публикувани във форума и всеки, който иска, би могъл да ги направи, без да има нужда от нещо друго. Всъщност аз самият съм правил много от тях.
Както винаги казвам, това е моето лично мнение и всеки е свободен да мисли друго и да прави това, което иска или вярва, без никакъв проблем.
Дори да се замисля за лесната и очевидна идея, че съм егоист и го правя само за пари/бизнес и т.н., когато ако това беше реалността, уверявам ви, че отдавна щях да съм спрял да го правя.
Възползвайки се от ситуацията, аз разполагам с услугата за напътствия на живо стъпка по стъпка, където предоставям всички подробности, подобрения и т.н. ;-) (сякаш не бих го направил, нали? хахах)
и между другото, цената й е доста под стойността на подземните разходи в Европа, поне ако успеете да намерите такава услуга, което е най-трудното, според мен.
Сега, като гледам със задна дата, честно казано, бих платил почти всяка цена, за да имам достъп до нещо подобно. Ясно е, че съм научил много и никой не може да ми го отнеме. Бих казал обаче, че цялото време, усилия и пари, които щях да спестя, биха били почти неизчислими.
Мнението ми може да се харесва повече или по-малко, но то е напълно последователно, искрено и здравомислещо. Освен това продължавам да пиша, да изразявам мнение, да давам съвети и да отговарям на въпроси - не това е проблемът. Мисля, че той е бил добре разбран. Лично аз оценявам всичко, което правите.