Birinin benim için cevaplayabileceğini umduğum bir sürü sorum var.
1. Çözücü
AB'de benzen elde etmek zor ve bu sentezi tartıştıktan sonra bunun yerine DCM kullanmaya karar verdim. Orijinal tarifte 200 ml benzen kullanılıyor ancak DCM kullanıldığında, aynı miktarda 2b4mp için 500 ml'nin popüler bir miktar olduğu görülüyor. Farklı çözücü miktarı süreci nasıl etkiler? Aminasyon sırasında daha iyi termal stabilitenin yanı sıra (daha fazla çözücü = daha fazla RM hacmi = daha düşük RM hacmine kıyasla çok fazla ısınmaz), daha fazla çözücü kullanımının başka faydaları var mı? Ve 500 ml DCM yarıya, yani 250 ml'ye indirilebilir mi? (DCM'nin düşük kaynama noktasının ve RM'yi 40 °C'nin altında tutma gerekliliğinin farkındayım).
2. Metilamin (MA)
MA hidroklorür (MA.HCl) sulu MA'ya popüler bir alternatif gibi görünüyor (daha kolay taşıma, depolama, stabilite). RM'ye 2b4mp ve çözücü ile birlikte bir baz ekleyip ardından MA.HCl'yi doğrudan RM'ye ekleyebilir misiniz? Bana baz olarak trietilamin kullanmam tavsiye edildi, NaOH da aynı şekilde işe yarar mı?
3. Asitleştirme
Bu tarifte aseton içinde HCl karışımı oluşturulması ve bu karışımın küçük porsiyonlar halinde RM'ye eklenmesi istenmektedir. Diğer derslerde önce aseton eklenir ve ardından HCl damla damla eklenir. Hangi yol daha iyidir ve neden?
4. Filtrasyon
Bu en basit tarif olduğundan, Schott/Buchner hunisi kullanarak vakum filtrasyonu mevcut değildir. Bunun yerine kahve filtreleri ve yerçekimi filtrasyonu kullanabilir miyim?
5. Aseton
Asetonum >%99,6 saf olarak beyan edildi, su içeriği üretici tarafından beyan edilmedi. Asetonum bu uygulama için kuru kabul edilir mi?
6. Kişisel koruyucu ekipman
Gaz maskesi gerekli mi, yoksa iyi bir havalandırma ile veya açık havada çalışarak bu maske takılabilir mi?
7. Atık yönetimi
Ben üç tür atık görüyorum:
- adım 2'de serbest baz yıkama sırasında atılan sulu kısım. Bu sadece içinde bir miktar Brom bulunan su olmalıdır, yerleşim yerlerinde atılması güvenli midir?
- adım 4'te filtreleme sırasında ayrılan çözücüler (DCM ve aseton) ve yıkama için kullanılan aseton. Su arıtma şirketinin üstünkörü taramasından kaçınırken bunları güvenli ve sorumlu bir şekilde nasıl atarsınız?
- kullanılmış indikatör kağıdı, kullanılmış filtre kağıdı ve benzeri atık malzemeler. Bunların sarılıp mühürlenebileceğini ve evsel atıklarla birlikte atılabileceğini varsayıyorum, yanılıyor muyum?
Verebileceğiniz her türlü tavsiye için teşekkür ederim. Bu benim ilk sentezim olacak, bu yüzden her şeyi önceden düşünmeye çalışıyorum ve belki de bazı şeyleri fazla düşünüyorum. Lütfen böyle bir durum varsa bana da söyleyin.