Alfa-metilstirenin Oxone (Potasyum Peroksomonosülfat) ile oksidasyonu yoluyla P2P sentezi (1kg ölçekli)

hardik696

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1

reaktörüm yok. plastik varil veya metal varil veya Çelik kullanabilir miyim? Lütfen cevap verin.PM

Mr Handy

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Bu yöntemi denediniz mi? Doğru

Ortist

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
54
İnanılmaz miktarda asetonitril var. İkame edilebilir mi?

Mr Handy

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Bu yöntemi denediniz mi? Doğru

jasper

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
6
a-metilstiren cas nedir? kullanılır

Mr Handy

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Bu yöntemi denediniz mi? Gerçekten fenilaseton yapıyor

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
252
Deals
1
£10 1lt olarak satın alabilirsiniz

jasper

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
6
evet gram yazildiği i̇çi̇n toz form yeri̇ne sivi kullanabi̇li̇r mi̇yi̇z

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
252
Deals
1
Sıvıyı 1000 g'a kadar tartın

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
280

Güzel. Makaleyi bulup ekledim ve gereken Okson miktarını yanlış hesaplamışsınız. 2 molar Oxone eşdeğerine ihtiyacınız var ve Oxone'un moleküler ağırlığı ~630 g/mol. a-metilstirenin mol ağırlığı 118 g/mol ve bu nedenle 1 kg yaklaşık 8,5 mol. Bunu ikiye böldüğümüzde ve Oxone mol ağırlığını da eklediğimizde 10.700 g, diyelim ki 11 kg elde ederiz. İşte sorun da bu. Aksi takdirde, stireni litresi 10 €'dan daha ucuza satın alabileceğim için dilimlenmiş ekmekten daha iyi olurdu. Lanet olsun!
Yine de harika bir yöntem ve iyodohidrin sentezi başka yerlerde kullanışlı olan bir şey ve gerçekten çok kullanışlı.

Ve evet bunu doğru hesapladım, Oxone'un bazen 314 g/mol olduğunun söylendiği saçmalığını biliyorum ama yarım moleküller var olmadığı için bu saçmalık. 630 g/mol'dür ve mol başına 2 OKSİDATİF eşdeğeri vardır. İyodohidrin elde etmek için en az 1,5 OKSİDATİF eşdeğere ihtiyaç olduğunu görebileceğiniz başka bir makale ekliyorum, bu nedenle bunlardan sadece ikisi ile çalışamaz.

Makaledeki verim %81'di, bu 922 g eder, genellikle bu adamların elde ettiğini elde edemeyiz, 800 g gerçekçi bir harika sonuç olurdu diyebilirim.

Belki bu başka bir oksitleyici ile yapılabilir? Daha az hacimli bir şeyle. H2O2 işe yarayabilir, eğer birinin konsantre H2SO4 ve %30+ H2O2'ye erişimi varsa, o zaman Karos asit kullanılabilir ve hacim büyük ölçüde azaltılabilir. Sadece hızlı ama emin bir atış olarak.

Attachments

• pQWI4awkvN.pdf
    1.2 MB · Views: 433
  • iXPmcM2538.pdf
    76.6 KB · Views: 427

jasper

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
6
efendim bunu test için 10 litrelik şişede yapmak istiyorum efendim bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz her şeyi 20 ile bölmeli miyim?

hacke8

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
33
Efendim, ihtiyacım olan tüm reaktifleri temin edebilirim, ancak asetonitril ve Oxone tüketimi çok fazla ve deneysel P2P'yi tamamlamanın değeri çok pahalı olacak. Asetonitrilin yerini alabilecek herhangi bir reaktif var mı? Ya da bu çalışmayı tamamlamak için daha makul bir yol var mı?

WillD

Expert
Reaction score
1,054
Etanol ile değiştirebilirsiniz

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
10
Bu, P2P üretmek için benim kendi rotam. Etanolü çözücü olarak kullanmanın 0 verim vereceğini çok iyi biliyorum! Metanol en yüksek verimi sağlayan alternatiftir! Moderatörün sizi neden kandırmak istediğini anlamıyorum, ancak sözlerim teste dayanabilir! Sorularınızı bekliyoruz!

BBCO

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Oxone'unuzun konsantrasyonu nedir?

Mr Handy

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Merhaba efendim! Bu yöntemi denediniz mi? Gerçekten, bu reaksiyon fenilaseton üretiyor mu? Cam reaktör yerine plastik bidon kullanabilir miyiz?

Berlin777

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇬🇧
Reaction score
151
Deals
18
Sadece 1 kg P2P elde etmek için 200L reaktör mü?

lalalander

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
22
Evet. Ama hey! Pratik olarak hepsini at ve karıştır. Yoğun emek gerektiren tek kısım ekstraksiyon.

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
280
Okson, üçlü tuz olarak adlandırılır ve 2'ye 1'e 1 molar oranlarında gerçek oksitleyici olan potasyum peroksimonosülfat, potasyum sülfat ve potasyum disülfattan oluşur. Persülfat toplam ağırlığın sadece yaklaşık %45'ini oluşturduğundan, çok fazla hacim kaplayan çok fazla istenmeyen madde olduğu açıktır.
Bir kg metilstiren için 11 kg Oxone'a ihtiyacınız olduğu için bu önemlidir.
Artı iyot, bu ucuz bir yol değil - en iyi ihtimalle 970 g P2P elde edersiniz.
Ancak çözücü hacmi ile ilgili olarak: Persülfatı Oxone'dan çıkarmak ve bunu tek başına kullanmak mümkündür, bu da çözücü hacmini yarı yarıya azaltır. On ila yirmi litre yeterli olmalıdır. Başka bir yaklaşımla reaktifleri eklemek için "sump all in" bunu daha da azaltabilir.

200 litre, makalelerdeki milimol sayılarının hayali 1 kg reaksiyonlara ekstrapole edilmesinden kaynaklanan bir şakadır. Bu şekilde çalışmaz.

should

Don't buy from me
Member
Language
🇬🇧
Reaction score
0
Merhaba, potasyum persülfat Oxone yerine kullanılabilir mi? H2O2 kullanılırsa uygun dozaj nedir?

should

Don't buy from me
Member
Language
🇬🇧
Reaction score
0
15ppm 4-tert-butil-katekol stabilizatörü içeren metil stiren kullanılabilir mi?

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
280
Okson, üçlü tuz olarak adlandırılır ve 2'ye 1'e 1 molar oranlarında gerçek oksitleyici olan potasyum peroksimonosülfat, potasyum sülfat ve potasyum disülfattan oluşur. Persülfat toplam ağırlığın sadece yaklaşık %45'ini oluşturduğundan, çok fazla hacim kaplayan çok fazla istenmeyen madde olduğu açıktır.
Bir kg metilstiren için 11 kg Oxone'a ihtiyacınız olduğu için bu önemlidir.
Artı iyot, bu ucuz bir yol değil - en iyi ihtimalle 970 g P2P elde edersiniz.
Ancak çözücü hacmi ile ilgili olarak: Persülfatı Oxone'dan çıkarmak ve bunu tek başına kullanmak mümkündür, bu da çözücü hacmini yarı yarıya azaltır. On ila yirmi litre yeterli olmalıdır. Başka bir yaklaşımla reaktifleri eklemek için "sump all in" bunu daha da azaltabilir.

200 litre, makalelerdeki milimol sayılarının hayali 1 kg reaksiyonlara ekstrapole edilmesinden kaynaklanan bir şakadır. Bu şekilde çalışmaz.

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
280
Potasyum peroksimonosülfataihtiyacınız var, KHSO5, peroksisülfat di-sülfattırve çalışması için önce monosülfata dönüştürülmesi gerekir. Ancak di-sülfat kullanıyorsanız sodyum peroksisülfat daha iyi bir seçimdir çünkü çok daha yüksek çözünürlüğe sahiptir ve çözücü hacmini azaltmaya izin verir. AFAIK üperoksi-di-sülfatlar >55°C sıcaklıklarda monosülfatlara hidrolize olurlar.
H2O2 %50 ve >%70 H2SO4'ten yapılan Caros Asit aka Piranha çözeltisi de kullanılabilir, bu peroksi monosülfata karşılık gelen asittir.

View previous replies…

should

Don't buy from me
Member
Language
🇬🇧
Reaction score
0
Merhaba, gereken karışık çözelti miktarı yaklaşık olarak nedir?

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
280
Ayrıca %50 H2SO4 sodyum veya potasyum persülfatı persülfürik aside dönüştürür Karos asit nedir.
Bir mol Okson 630 g'dır ve iki oksidasyon eşdeğeri içerir. Bir mol Karos asidinin bir oksidasyon eşdeğeri vardır.
Tüm tek başına bileşiklerde olduğu gibi, ayrışmayı önleyen bir şey eklemek iyi bir fikirdir, örneğin oksijenin boş yere köpürmesi gibi. Oksalik asit, Sodyum Stannat ve EDDTA en iyi kombinasyon halinde kullanılabilir. Sadece küçük miktarlara ihtiyaç vardır, örneğin 2 litre reaksiyona bir çay kaşığı? İşe yarayacaktır.