- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,215
- Deals
- 1
Heptan 92°C'de, kloroform 61°C'de kaynar, dolayısıyla 50/50 karışım 77°C'de kaynar, bu da tek başına heptandan 15° daha azdır. -1 barr defacto mükemmel vakumdur. Döner kanatlı bir pompa yalnızca -0,95 barr civarına ulaşabilir, son 30 torr civarı gerçek eylemin gerçekleştiği yerdir. Pompayı birkaç saniye boyunca bağlantısız çalıştırmanın çok fazla hidrokarbon açığa çıkaracağını sanmıyorum. Yağın kendisi de büyük olasılıkla bir hidrokarbondur.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 34
Ah tamam. Sizi anlıyorum - bu, hazneyi hafif bir ısı kaynağının üzerine veya yakınına koyma tavsiyesiyle uyumlu (ben sadece ısıtma mantomun üzerine yerleştirdim ve aralarına termokupl koydum ve 50c'ye ayarladım - sonra elimden geldiğince vakum çektim.
Dürüst olmak gerekirse, bu göstergenin vakumu en yüksek seviyede kaydedecek kadar yükseldiğinden emin değilim çünkü oldukça hızlı bir şekilde en üst seviyeye çıkıyor ama en üst seviyeye çıktıktan sonra pompayı bir süre daha açık bırakırsam, son aşamalarda önemli ölçüde daha fazla kabarcıklanma elde ettiğimi fark ettim.
Emin olmak için oraya gidiyorum....
Dürüst olmak gerekirse, bu göstergenin vakumu en yüksek seviyede kaydedecek kadar yükseldiğinden emin değilim çünkü oldukça hızlı bir şekilde en üst seviyeye çıkıyor ama en üst seviyeye çıktıktan sonra pompayı bir süre daha açık bırakırsam, son aşamalarda önemli ölçüde daha fazla kabarcıklanma elde ettiğimi fark ettim.
Emin olmak için oraya gidiyorum....