Najlažji način za izdelavo amfetamina v kuhinji

OutLaw

Don't buy from me
Resident
Reaction score
133
Sinteza fenilnitropropena doma: lažje ne bi moglo biti

Glavni prekurzor zasintezo amfetamina je fenilnitropropen.
Fenilnitropropen je zelo enostavno sintetizirati, zato je ta metoda sinteze amfetamina med kemiki najbolj priljubljena.

Za sintezo je potrebno:
  • bučko (stekleno steklenico)
  • kondenzator za povratni valj
  • električni štedilnik (za vodno kopel)

Deleži snovi so odmerjeni v večkratnikih, vendar je priporočljivo, da reaktorja ne napolnite več kot do 2/3 njegove prostornine.

Potrebna razmerja za 1l bučko so:
  • Benzaldehid - 200 ml.
  • Nitroetan - 200 ml
  • n-butilamin - 20 ml
  • ledocetna kislina (GAA) - 50 ml
  • Izopropil alkohol (IPA)

Reakcija je občutljiva na vodo, zato je zaželeno, da so reagenti čim bolj suhi.
V bučko dodamo benzaldehid, nitroetan, katalizator in GAA, dobro premešamo in postavimo na vročo ploščo. Postavite na nizko temperaturo in med mešanjem segrevajte na 60 ºC. Za segrevanje lahko uporabite vodno kopel. Temperaturo v reaktorju lahko nadzorujete s termometrom ali z dotikom. Bučka mora biti na dotik precej vroča, vendar vas roka ne sme opeči. Za to sintezo hlajenje ni potrebno, lahko preprosto za nekaj časa izklopite ogrevanje, dokler se temperatura ne vrne na želene parametre (~60 ºC). Med reakcijo je treba občasno mešati, sinteza traja 3-4 ure. Med reakcijo se barva spremeni iz svetlo rumene v temno rdečo in ostane bistra. Nato reakcijsko zmes ohladimo na sobno temperaturo, prelijemo v kozarec ali kozarec, razredčimo z 250 ml tople vode, pokrijemo s pokrovom in postavimo v zamrzovalnik za 2 uri. Ko se ohladi, odpremo pokrov in rahlo pretresemo, tako da omogočimo kroženje svežega zraka.

Kristalizacija poteka hitro. Posodo s kristali ponovno shranimo v zamrzovalnik za vsaj 15 minut. Nato je treba kristale razbiti in jih sprati s hladno vodo, dokler ne izginejo sledi kisa (dovolj je 2...3 krat). Nato jih sperite z majhnimi količinami zelo hladnega izopropil alkohola, dokler ne odstranite nečistoč. Nastale kristale nato sušite na zraku najmanj 10 ur. Fenilnitropropen hranimo v zaprti posodi v hladilniku ali temnem, hladnem prostoru.

Pomembno vedeti!
  • Izpiranje z izopropilalkoholom je treba izvajati pri najnižji možni temperaturi. S tem boste zmanjšali izgube.
  • Izopropilni alkohol pred uporabo za 8 ur postavite v zamrzovalnik.
  • Izpirajte, dokler filtrat ne postane brezbarven.
  • Kot filter je primerno uporabiti navadno tanko krpo, saj so kristali precej veliki.
  • Fenilnitropropen ima neprijeten oster vonj in je jedek za kožo na rokah in obrazu.
  • Temnejši ko je fenilnitropropen, več nečistoč vsebuje.

Fenilnitropropen se lahko rekristalizira iz izopropil alkohola tik pred začetkom naslednje reakcije.
V ta namen se kristali fenilnitropropena raztopijo v izopropilalkoholu pri 30 °C in raztopina se prenasiči. Nato se zamrzne pri najnižji možni temperaturi, dokler se kristalizacija ne konča. Po končani kristalizaciji se filtrira.
Fenilnitropropen se suši na zraku, ni higroskopičen (ne absorbira vode iz zraka).
Povprečni izkoristek je 300 gramov (~ 70 % teoretičnega izkoristka).

Kvadprime

Don't buy from me
New Member
Language
🇷🇺
Reaction score
0
I have no access to n-Butylamin - but i have aniline (a lot, looooooot). What exits give aromatic amines as a base?

Beginner from China

Don't buy from me
Resident
Reaction score
2
Pozdravljeni vsi. Prihajam iz Kitajske. Moja angleščina je zelo slaba. Zato nekateri prevodi niso povsem natančni. Skrbi me, da bom kupil napačen "material". Ali mi lahko kdo pove številko CAS? Spodaj bom objavil najnovejši seznam nadzorovanih predmetov. Prosim, sporočite mi, če obstajajo kakšne alternative. Hvala vsem.

Attachments

• 231BDp8KIb.pdf
    145.9 KB · Views: 995

diegoarmando

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Pozdravljeni,
sem noob in ob gledanju drugega videoposnetka o sintezi amfetamina vidim, da je mogoče uporabiti fosforno kislino za zakisanje izdelka. Ali je že kdo poskusil s tem? Najdem 85-odstotno fosforno kislino. Če ga uporabim, koliko fosforja bom potreboval? 1 ml v 10 ml acetona kot žveplova kislina?

Vnaprej hvala.

TucoSalamanca.

Moderator in the Turkish section
Resident
Reaction score
28
50-odstotna koncentracija dušikove kisline 1gr živega srebra 10ml 50-odstotna dušikova kislina

Bitfollow

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Nisem prepričan, da je rezultat 3,5 g amfetamina?

nobodyname

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Morda je to neumno vprašanje, toda ali je to recept za olje A?

wongivan

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
6
Kako se amfetamin kristalizira v prozorni obliki?

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
402
Ali misliš metamfetamin? tukaj je povezava https://bbgate.com/media/methamphetamine-recrystallization.103/
MApjiubht2

Kylemalone1297

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Can I use naphtha as a solvent for extraction?

Kvadprime

Don't buy from me
New Member
Language
🇷🇺
Reaction score
0
Reading scientific literature two weeks ago came across a patent (it seems like it was a patent, not an article in a chemical journal) about the receipt of an alloy from the metal gallium and aluminum. And this alloy was recommended as a synthesis of hydrogen, instead of using aluminum amalgam. I think so if there is access to metal gallium (yes ... I know that it is very expensive in price, but it is not toxic, more precisely - not very toxic), can easily make a gallium nitrate and make an amalgami aluminum is similar to mercury nitrate. .. wonder if it will work? (translation from another laguage)