- Reaction score
- 149
Najprej pozdrav vsem članomforuma .
Na forumu vam bom povedal nekaj o sebi in težavah, ki sem jih imel pri učenju in uporabi nekaterih sintez. Mislim, da bodo tukajšnji profesionalni podzemni kemiki rešili moje težaveŽe približno 1 mesec preučujem vse sinteze, ki jih delijo na tem forumu, in nekatere točke, kjer imajo ljudje težave, in mirno doživljam morebitne težave, s katerimi se srečujejo. Amfetamin in njegovi derivati me zelo zanimajo zaradi oddelka, ki sem ga študiral na univerzi. Zato poskušam raziskovati iz tujih virov in dobiti informacije, ki jih želim, namesto da se učim od idiotov, ki imajo diplomo v moji državi in ne vedo ničesar.
Živim v Turčiji. Zato je moj materni jezik turščina. Izrazi, ki jih uporabljate pri nekaterih transakcijah tukaj, se zelo razlikujejo od naših. Ne morem razumeti, kaj poskušate narediti v nekaterih sintezah. Na internetu ali forumu je skoraj nemogoče poiskati izraz ali besedo, ki je ne razumem.
Sintezo, ki sem jo napisal spodaj, sem našel na tem forumu. Žal naš član, ki je delil to sintezo, ni delil veliko pojasnjevalnih informacij za mlade kemike
Brez nadaljnjega bom vam, spoštovani strokovni učitelji, napisal vprašanja ob spodnjih vrsticah / z oštevilčenjem delov, ki sem jih postavil. Hvaležen vam bom, če boste lahko odgovorili na vprašanja, kot sem jih oštevilčil.
4,8 g PseudoE /1
2,5 g RP
6 g I2 /2
1,5 ml H3PO4
oljna kopel
4 ure refluksa
po reakciji:
150ml DH2O /3
dodajte NaOH PH 12+ /3-1
100ml ksilena /3-2
sperite s toplim, hladnim DH2O /4
ločen lijak /5
+20ml DH2O /6
+20ml DH2O /6-1
dodamo 35%HCL PH 7 /6-2
izparevanje na toplem /7
izpiranje s hladnim acetonom /8
rekristalizacija v izopropilalkoholu z acetonom /9
pustimo v zamrzovalniku 12 ur
filtriramo
MOJE VPRAŠANJA:
1: Ali je psevdoefedrin, ki ga vzamemo in damo neposredno iz tukaj navedenih zdravil s psevdoefedrinom, ali je čist (tablete, ki smo jih vzeli iz škatle in zdrobili brez kakršnegakoli delovanja)... Če gre za zdravilo, katero zdravilo bi priporočili in ali je pomembno, koliko mg je? Psevdoefedrin (PEH) je napisan na nekaterih škatlicah zdravil v naši državi. Mislim, da vpis PEH pomeni, da je neuporaben za ta postopek.
2: tu je omenjen jod. vendar me je pisanje I2 zmotilo. Ko sem vprašal učitelja, je rekel, da gre za jodovo spojino, vendar sam tega ne ve. Kaj pomeni 2?
3: Ali bomo po reakciji operacije, ki smo jih opravili tukaj, opravili v mehurčku, v katerem je potekala reakcija, ali moramo to opraviti ločeno v kozarcu?
3-1: Kolikor razumem, smo morali z natrijevim hidroksidom zvišati pH nad 12. Če sem prav razumel, samo povejte DA, TI BOLJŠI
3-2: Če smo v prejšnjem članku zvišali raven pH, zakaj ponovno dodajamo kislino in s tem rušimo ravnovesje pH? S kakšnim namenom jo dodajamo?
4: Ne razumem ničesar, kar je bilo storjeno v tem članku, prosim, jasno razložite ali objavite članek ali video, kjer se lahko naučim.
5: Ne razumem ničesar, kar je bilo storjeno v tem članku, prosim, jasno razložite ali objavite članek ali video, kjer se lahko naučim.
6: kam dodajamo
6-1: kam dodajamo
6:2: Mislim, da želimo tukaj nevtralizirati zmes z uporabo HCl. (vendar še vedno ne vem, kakšno mešanico dodati tukaj)
7: kakšen je naš namen pri tem in kakšno mešanico poskušamo izpariti
8: kaj je postopek pranja s hladnim acetonom in zakaj se to počne? (Potrebujem jasno razlago, kako se to naredi, ker se bom to situacijo učil prvič)
9: To je vprašanje, ki ga najbolj želim pojasniti. O tem ne vem ničesar. Potrebujem jasno razlago, kako se to naredi in zakaj.
Mislim, da so to vsa vprašanja, ki jih potrebujem. Vsem se že vnaprej zahvaljujem za vaše odgovore. Rad bi še poudaril, da poskušam razumeti skoraj vse sinteze, ki jih je delil naš učitelj G. Patton, tako da si jih zapisujem v zvezek in delam na njih. Na prvi strani zvezka sem si zapisal, da ste moj skrivni junak.
Če me nekega dne aretirajo, bom v zaporu vsem prijateljem povedal o vas.