?torej hočete reči, da moram za celoten postopek uporabiti ekstrakcijo A/B ?
moj novi načrt je, da tablete najprej raztopim v etanolu za 5-8 ur. (zadnjič je ta teqniqe raztopil IBU in PSE, vendar je teža škatle Modafen 24 kosov in ena tableta vsebuje 200 mg Ibuprofena in 30 mg PSE. tako da sem na začetku začel s 5500 mg
Po etanolnem souku sem jih pustil izhlapeti rdry v chill.....it je bilo okyn in najbolj zanimivo mislim, da sem šel iz 5500a na kot 1500-1700 mg, ampak im reallz prepričan, da je to samo pse, ibu in nekaj nekaj polnil.
in od te točke se sprašujem.
SOOOO ali mislite, da bo to delovalo?
1. potopitev celotne mase v etanol za 5-8 ur
2. filtriranje raztopine in zadržanje tekočine ter zavrženje ostankov
3. zdaj je čas za segrevanje na zelo nizki temperaturi in počasno uparjanje, dokler ne dobimo želene mešanice PSE in IBU v prahu.
4.dodajanje alkalne vode, dokler moja raztopina ne doseže pH 13......... dodajanje alkalne raztopine za kaj? kot da bi tablete soke v alkalni vodi ? ker moje tablete vsebujejo sranje, ki se aktivira v vodi.
5. ekstrakcija s toluenom
6. zdaj zavrzite staro plast vode, nato pa morda naredite nekaj izpiranj z vodo?
7. Nepolarnemu topilu dodajte nekaj čiste destilirane vode
8. Z razredčeno HCl (ali moram z njo stresati ali je dovolj le počasno vrtenje?) zakisamo do pH 3.
9.Pseudo bo migriral v vodno fazo kot sol Pseudo-HCl
10. Ibuprofen (zdaj kisel) se bo obarjal v vodni fazi, tako da imamo teoretično v vodi precej čist pseudo
11. nazadnje lahko izvedem ekstrakcijo A/B, da še bolj očistim PSE.
Hvala za odgovore