Naozaj neviem vyjadriť, aká som šťastná, že som to zvládla, z toho, že som nemala žiadne vedecké vedomosti - okrem základov stredoškolskej chémie (ktorej som nevenovala POZORNOSŤ a patrila som do skupiny "hlúpych detí - nemohlo to byť tak, že nás to jednoducho nezaujímalo!) A ešte relevantnejšie informácie z toho, že som robil veľa extrakcií kôry, ALE zistil som, že to MUSÍM brať úplne inak a dokonca aj v častiach, kde som si najprv myslel, že to môžem porovnať, som to naozaj nemohol - najbližšie k extrakcii je predposledný krok, kde mi syntéza povedala, aby som jednoducho odparil všetok hexán, ale ja som to zmenil tak, aby som urobil zrážanie mrazom, pretože som mal vedomosť, že je to uhľovodík, vedel som, že nafta je hromada rôznych nešpecifických uhľovodíkov a dal som si 2+2 dohromady.
Bolo pre mňa jednoduchšie vedieť, že je to úplne samostatný proces...
Ak by som sa mal vrátiť v čase - alebo ak to čítate a myslíte si, že o bude lacnejšie zriadiť celé laboratórium a syntetizovať DMT od nuly na predaj - alebo dokonca na požitie, môžem vás uistiť, že nie je. Iv povedal celú cestu, že to nie je dôvod, prečo to robím... je to osobná snaha o poznanie.
Takisto si viem predstaviť, že väčšina ľudí, ktorí by sa o to pokúšali, by to robila vo voľnom čase, možno v laboratóriu, v ktorom pracujete, alebo ste študentom chemickej fakulty či dokonca postgraduálneho štúdia a robíte si trochu "práce" bokom - TO môže byť aj lacnejšie, ale začínať od nuly? Nie... netrápte sa, nie pre prvú syntézu.
Keby som sa AKTUÁLNE obťažoval porovnať štruktúry DMT s niečím takým, ako je meskalín - asi by som videl, že meskalín je jednoduchšia molekula, zaujímavý by bol aj niektorý z psychedelických amfetamínov - preto váham, či použiť to malé množstvo nitroetánu, ktoré mám, na výrobu štandardného r-amfetu.
Každopádne - mám v úmysle vyskúšať to vo väčšom meradle, ale chcem zistiť, či sa mi podarí z pôvodného oleja získať ešte niečo z kroku pred týmto...
Nie je to taká elegantná chémia ako indolová cesta, povedal by som, ale je to oveľa jednoduchšie a zaujímalo by ma, či by sa to dalo ľahšie vykryštalizovať na konci pomocou STABu, samozrejme, v kyslých podmienkach, pretože táto časť bola ABSOLÚTNYM problémom!
Myslite na to, že som nemal vhodný laboratórny exsikátor, čo ma asi trochu spomalilo, rovnako ako to, že som nevedel, aký je rozdiel medzi vákuovým exsikátorom a vákuovou komorou! Takže som to posledný kúsok trošku pokazil tým, že som nevytiahol tak silné vákuum, ako by som chcel, ale sedel som na hornej časti môjho kozuba pri teplote 50c.... to fungovalo a ako môžete vidieť dnes ráno, konečne mi zostala vosková látka na škrabanie na dne a kryštály, ktoré sa vytvorili z mrazničky okolo okraja.
Nabudúce by som tiež skúsila použiť kryštalizačnú misku namiesto kadičky a tiež by som sa uistila, že to robím aj z teplého olejového kúpeľa, jednoducho by som ten proces chladenia čo najviac spomalila.
A viac heptánu! Použil som n-heptán, pretože to bolo všetko, čo som našiel, ale keď som sa dnes dozvedel viac o heptáne, pochopil som, prečo niektoré iné syntézy tohto druhu používajú napríklad 1,2-hexán, ktorý je vlastne typom heptánu.
Ach -
je to naozaj tak, čím viac sa učím, tým menej toho viem!!!