Bună! prietene, Cum se obțin cristale transparente după recristalizare?
Am sintetizat metilonă dar după recristalizare obțin cristale portocalii-maronii și asta cred că înseamnă că cristalele de metilonă au impurități.
Mulțumesc!!!
Eu nu folosesc acetonă deloc, doar pentru spălare... aveți 2 opțiuni, acidificare (doar hci rece ca gheața 37%) cu freebase+apă sau doar freebase.
Eu recomand cu apă. Apoi evaporați apa sau freebase.
Asta e tot.
Baza liberă + apa formează o emulsie prin agitare? Dacă da, este ușor să se rupă emulsia? Mă întreb de ce acetona nu funcționează pentru acidificarea pentru 3-cmc. Lol. Face ca 3cmc să fie foarte închis la culoare.
Am făcut-o de mai multe ori, dar trebuie să luați mult timp pentru acidificaction, mai ales fără acetonă, folosesc o pâlnie de picurare, la fiecare 2-3 secunde 1 picătură. Durează uneori 30min. Și soluția trebuie să fie agitată tot timpul, agitatorul magnetic funcționează bine până la aprox 1 litru.
Nu am obținut niciodată o emulsie, doar 2 straturi.
Încercați fără acetonă, dar cum am spus, alegeți stratul, dacă este freebase, atunci nu utilizați apă suplimentară, dar eu prefer cu apă. Dar ambele sunt posibile
Am folosit-o direct din sticlă, dar am păstrat-o în congelator înainte. Ar trebui să utilizați și apă dest.rece, care va fi adăugată la freebase, pentru a menține o temperatură scăzută în timpul acidificării