Naprawdę nie mogę wyrazić, jak bardzo jestem szczęśliwy, że udało mi się to zrobić, nie mając ŻADNEJ wiedzy naukowej - poza podstawową chemią w szkole średniej (na którą NIE ZWRACAŁEM UWAGI i byłem w grupie "głupich dzieciaków" - nie mogło być tak, że po prostu nie byliśmy zainteresowani!) A co ważniejsze, informacje z wielu ekstrakcji kory, ALE odkryłem, że MUSIAŁEM myśleć o tym jako o zupełnie innym i nawet w częściach, w których na początku myślałem, że mogę porównać, naprawdę nie mogłem - najbliższą rzeczą do ekstrakcji jest drugi ostatni krok, w którym synteza kazała mi po prostu odparować cały heksan, ale zmieniłem go, aby wykonać wymrażanie, ponieważ wiedziałem, że jest to węglowodór, wiedziałem, że benzyna to grupa różnych niespecyficznych węglowodorów i połączyłem 2 + 2 razem.
Naprawdę łatwiej było mi po prostu wiedzieć, że to ZUPEŁNIE odrębny proces...
Jeśli miałbym cofnąć się w czasie - lub jeśli czytasz to, myśląc, że taniej będzie założyć całe laboratorium i zsyntetyzować DMT od podstaw, aby je sprzedać - lub nawet połknąć, mogę cię zapewnić, że tak nie jest. Iv powiedział przez całą drogę, że nie dlatego to robię... to osobiste poszukiwanie wiedzy.
Wyobrażam sobie również, że większość ludzi, którzy próbowaliby to zrobić, robiłaby to w wolnym czasie, być może w laboratorium, w którym pracujesz lub jesteś studentem chemii lub nawet po ukończeniu studiów i wykonujesz dodatkową "pracę" na boku - TO może być tańsze, ale zaczynanie od zera? Nie... nie zawracaj sobie tym głowy, w każdym razie nie w przypadku pierwszej syntezy.
Gdybym rzeczywiście zadał sobie trud porównania struktur DMT z czymś takim jak meskalina - prawdopodobnie zobaczyłbym, że meskalina jest prostszą cząsteczką, niektóre z psychodelicznych amfetamin również byłyby interesujące - dlatego waham się, czy użyć niewielkiej ilości nitroetanu, który mam, tworząc standardowy r-amfet.
W każdym razie - zamierzam spróbować tego na większą skalę, ale chcę zobaczyć, czy mogę wydobyć trochę więcej z oryginalnego oleju z etapu poprzedzającego to...
Nie jest to tak elegancka chemia jak trasa indolowa, powiedziałbym, ALE znacznie łatwiejsza i byłbym zainteresowany, aby zobaczyć, czy zrobienie tego z STAB oczywiście w kwaśnych warunkach ułatwiłoby krystalizację na końcu, ponieważ ten kawałek był ABSOLUTNY ból piłki!
Należy pamiętać, że brak odpowiedniego eksykatora laboratoryjnego prawdopodobnie trochę mnie spowolnił, podobnie jak nieznajomość różnicy między eksykatorem próżniowym a komorą próżniową! Tak więc trochę spieprzyłem ostatnią część, nie wyciągając tak silnej próżni, jak bym chciał, ALE umieszczając ją na górze mojego płaszcza w temperaturze 50c.... to zadziałało i jak widać dziś rano, Nareszcie zostałem z woskową substancją do zeskrobania na dnie i kryształami, które powstały z zamrażarki wokół krawędzi.
Następnym razem spróbowałbym również użyć naczynia do krystalizacji zamiast zlewki i upewniłbym się, że robię to również w ciepłej kąpieli olejowej, po prostu spowalniając proces chłodzenia tak bardzo, jak to możliwe.
Aha i więcej heptanu!!! Użyłem n-heptanu, ponieważ to było wszystko, co mogłem znaleźć, ale dzisiaj dowiedziałem się więcej o heptanie i teraz rozumiem, dlaczego niektóre inne syntezy tego rodzaju wykorzystują 1,2-heksan, który jest w rzeczywistości rodzajem heptanu.
Gah -
to naprawdę jest, im więcej się uczę, tym mniej wiem!!!