Jak powiedział KurtV,badaj i zbieraj informacje, gdzie tylko możesz. Mam ukrytą kamerę, która widzi wszystkie usługi pocztowe i tam, gdzie jestem, mamy tych samych dostawców przez 6 dni w tygodniu i codziennie pracują prawie dokładnie o tej samej porze. Zapoznaj się z tego typu rzeczami, a jeśli zauważysz coś nie tak, może to być znak. Używam różnych adresów sąsiadów, ale nadal mam oko na wszystko, co dziwne. Na obszarach wiejskich jest to jednak łatwiejsze, gdy coś lub ktoś odbiega od normy. Raz miałem paczkę, która dotarła z 2-dniowym opóźnieniem z powodu "opóźnienia usps" i mogło to być nic takiego, ale na wszelki wypadek spaliłem ten adres. Mam też jedną osobę, która przyjmuje dostawy za opłatą, to tam wysyłam większe zamówienia. Mają tylko tyle czasu, ile im zostało, więc jeśli chodzi o nich, mają bardzo niewiele do stracenia, o ile daję im trochę gadżetów, pozostają szczęśliwi. Znam też faceta, który pracuje z ups każdego roku w listopadzie i grudniu. Pomaga wielu kierowcom w dostawach, a w zeszłym roku poznał fajnego, który pomaga teraz. Koleś daje mu znać, gdy zamówienie zostanie złożone, a kierowca będzie uważał na paczkę z tym konkretnym nazwiskiem i adresem, zeskanuje ją jako dostarczoną, a następnie zabierze ją do domu, a koleś pójdzie ją odebrać. Jest to jedna z najlepszych metod dostawy, jakie widziałem, ponieważ dzięki temu jesteś w 100% poza radarem, a kierowca nie ma żadnych zmartwień. Jeśli paczka zostanie przejęta, zostanie o tym poinformowany, ponieważ znajduje się na jego trasie, a paczka jest wysyłana na losowe nazwisko i adres na jego normalnej trasie, więc nie ma żadnego związku z nikim. Musisz tylko upewnić się, że twój dostawca wysyła ją za pomocą tej konkretnej usługi, w przeciwnym razie ktoś otrzyma dużą niespodziankę w poczcie.