Jak wyodrębnić z tabletek loratadynę i pseudoefedrynę?

caydiantak

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Znalazłem tabletki pseudoefedryny (dużo więcej) loratadyny (5 mg) w moim kraju. Jak zrobić z nich sól pseudoefedryny?

emanuel852

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
h

Cześć, masz jakieś rozwiązanie? Mam ten sam problem

hacke8

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
33
Loratadyna jest nierozpuszczalna w wodzie. Możesz użyć etanolu lub metanolu do namoczenia tabletek, przefiltrowania ich i odfiltrowania niektórych zanieczyszczeń, które są nierozpuszczalne w etanolu. Po odparowaniu etanolu należy dodać wodę destylowaną i przefiltrować. Loratadyna jest nierozpuszczalna w wodzie. Przefiltrowana ciecz jest dostosowywana do zasadowego ph10+, ekstrahowana, suszona i gazowy chlorowodór. Filtr.

emanuel852

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Witam, ale muszę oddzielić loratadynę od pseudoefedryny, loratadyna jest nierozpuszczalna w wodzie, podobnie jak pseudoefedryna.
Więc nie wiem jak to zrobić

View previous replies…

hacke8

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
33
Nie przeczytałeś uważnie mojej odpowiedzi. Efedryna jest rozpuszczalna w wodzie i etanolu. Lorata jest nierozpuszczalna w wodzie. Po odparowaniu etanolu należy dodać wodę i przefiltrować, a loratadyna pozostanie na placku filtracyjnym.

emanuel852

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Świetnie, że jesteś kumplem od cracków, moje ostatnie pytanie brzmi: czy pozwolić etanolowi odparować w zlewce nad palnikiem wytwarzającym ciepło?

hacke8

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
33
Nie ma potrzeby stosowania refluksu. Wystarczy odparować etanol pod normalnym ciśnieniem. Ale nie za suchy, bo niełatwo go rozpuścić po dodaniu wody. Jest najlepszy jak pożywna gleba.