Hej, pierwszy raz piszę posta, od dawna czytam fora tutaj i wiele innych grup chemicznych.
Po pierwsze, wielki szacunek dla tutejszych ekspertów za pomoc społeczności aspirujących chemików, daliście mi wiarę i znacznie więcej nadziei na mojej drodze do nauki, a kiedy zdobędę więcej wiedzy z chemii organicznej, mam nadzieję, że będę w stanie odwdzięczyć się w jakiś sposób w najbliższej przyszłości.
W każdym razie do sedna mojego postu. Ostatnio dużo uczyłem się na clear-net z archiwów Rhodium i erowid itp., aby poszerzyć swój zakres i zrozumienie powszechnych technik stosowanych w chemii w ogóle i mocno wierzę, że powoli opanowuję wszystkie podstawy, że tak powiem. Można jednak powiedzieć, że natrafiłem na mur i potrzebuję porady.
Początkowo miałem nadzieję nauczyć się produkować Phenyl-2-propanone (P2P), a następnie przystąpić do produkcji Crystal Meth, której używałem w przeszłości.
Jednak bez odpowiedniego sprzętu w tej chwili
(wkrótce kupię zestaw do destylacji, odpowiedni zestaw szklany, mieszadło magnetyczne i próżnię itp.) Szczerze mówiąc straciłem wiarę i zniechęciłem się do podjęcia jakiejkolwiek przyzwoitej próby.
Znalazłem dobre źródło pozyskiwania nitroetanu dla jednego z syntezatorów, które poważnie rozważałem za pośrednictwem serwisu eBay, jako płynnej formy "Nail Brush Saver" wraz z innymi regeantami, ale nadal wahałem się co do moich umiejętności bez obecnego sprzętu.
Tak więc w międzyczasie po tym początkowym upadku starałem się zachować pozytywne nastawienie i po prostu chłonąć jak najwięcej na temat chemii organicznej.
Tak czy inaczej, natknąłem się na tę stronę, czytając o niej na innych forach i znalazłem to niesamowite miejsce, w którym treść jest o wiele bardziej świeża, a społeczność wydaje się o wiele bardziej wykształcona niż inne, które widziałem, a potem znalazłem ten konkretny wątek, który w szczególności przykuł moją uwagę. Naprawdę podoba mi się sposób, w jaki film został złożony i teraz skupiłem się na produkcji 4-MMC jako produktu końcowego mojego pierwszego legalnego eksperymentu.
Wkrótce będę dysponował całym sprzętem niezbędnym do przeprowadzenia tego eksperymentu i miałem nadzieję, że będę mógł poprosić o kilka rzeczy, nie prosząc jednocześnie o zbyt wiele.
Znalazłem dostęp do wszystkich składników, z wyjątkiem kilku oczywistych, ponieważ uważam, że są one dość ściśle kontrolowane, o ile mi wiadomo.
Substancje, o których mówię, to 4-metylopropiofenon i chlorowodorek metyloaminy (40% roztwór wodny).
Przeczytałem oba linki, które załączyłem poniżej, dotyczące produkcji od podstaw. Zastanawiałem się jednak, po pierwsze w przypadku metyloaminy, czy istnieje sposób na zmniejszenie skali całego przepisu przy jednoczesnym zastosowaniu dokładnie tej samej metody wideo w tym wątku. To naprawdę pomogłoby mi, czyniąc moje pierwsze próby bardziej przystępnymi jako całość. A może jest tutaj metoda na mniejszą skalę, którą mógłbyś mi wskazać, która również byłaby świetna =)
Synteza chlorowodorku metyloaminy na dużą skalę
Jeśli chodzi o wielkość skali, proponowana poniżej metoda, którą znalazłem dla 4-metylopropiofenonu, jest dla mnie wykonalna, jednak na tym etapie miałem nadzieję, że ekspert tutaj mógłby (bardzo proszę) zrobić dogłębny film lub wskazać mi właściwy kierunek dla dobrej metody, która jest nieco bardziej przyjazna dla "chemików amatorów" lol?
Synteza-4-metylopropiofenonu-z-toluenu-poprzez-friedel-crafts-reakcja-1kg-skala
Dzięki za poświęcony czas, chłopaki i dziewczyny, i mam nadzieję, że w najbliższej przyszłości będę was informował na bieżąco o moich podróżach i biegach po szlakach. Jestem bardzo oddany nauce tak wiele, jak to możliwe, a każda pomoc jest bardzo mile widziana. Proszę o PM, jeśli czujesz się bardziej komfortowo w omawianiu rzeczy w ten sposób.
Dzięki,
Sitr1x.