Jauki. Es atradu un pievienoju rakstu, un labi, jūs nepareizi aprēķinājāt vajadzīgo oksona daudzumu. Jums ir vajadzīgi 2 molārie ekvivalenti oksona, un oksona molekulmasa ir ~630 g/mol. a-metilstirola molmasa ir 118 g/mol, tātad 1 kg ir aptuveni 8,5 mol. To reizinot ar divi un pēc tam ar oksona molmasu, iegūstam milzīgo 10,700 g, teiksim, 11 kg. Un tā ir problēma. Pretējā gadījumā tas būtu labāk nekā maizes šķēle, jo es varu nopirkt stirēnu par mazāk nekā 10 EUR par litru. Velns!
Tomēr lieliska metode, un jodohidrīna sintēze ir kaut kas, kas noder citās vietās, un patiešām ļoti noderīgs.
Un jā, es to pareizi aprēķināju, es zinu par muļķībām, ka dažkārt saka, ka oksona masa ir 314 g/mol, bet tā kā pusmolekulas neeksistē, tas ir muļķības. Tas ir 630 g/mol, un tam ir 2 OXIDATĪVIE ekvivalenti uz vienu mol. Pievienoju vēl vienu dokumentu, kurā redzams, ka, lai nonāktu līdz jodohidrīnam, ir vajadzīgi vismaz 1,5 OXIDATĪVIE ekvivalenti, tāpēc, ja ir tikai divi, tas vispār nevar izdoties.
Iznākums rakstā bija 81 %, tas būtu 922 g, mēs parasti nesasniedzam to, ko tie puiši, 800 g būtu reāli lielisks rezultāts.
Varbūt to varētu izdarīt ar citu oksidētāju? Kaut ko mazāk apjomīgu. H2O2 vajadzētu darboties, ja kādam ir pieejams koncentrēts H2SO4 un 30%+ H2O2, tad varētu izmantot Karosskābi un ievērojami samazināt tilpumu. Tikai kā ātrs, bet drošs mēģinājums.