Persze!
Először is, bocsánat az angolomért, tudom, hogy néha "furcsa" lehet...
Szóval, különböző mennyiségeket próbáltam ki a bázis-sav módszerrel, amíg meg nem találtam a megfelelőt.
A kulcs egyébként a vákuumdesztilláció, azért írom a Capital, mert láttam, hogy (ugyanaz történt velem is a kezdet kezdetén), miután az alapsavas, ha látjuk az eredményt (egy piszkos és rendkívül sűrű szar méz) azt gondoljuk, hogy valami baj volt, akkor nem megyünk tovább.. de itt a kulcs.
50 GR WAX ( alacsony skálát választottam, mert csak kis mennyiségű viaszom van )
1. tegyük az 50 gr viaszt és 70 ml dH2O-t és 12 Gr lúgot , lassan emeljük a hőmérsékletet 80º C-ra , amikor elérte a 80º-ot egy órán keresztül keverjük tovább.
2. Adjunk a keverékhez 32,5 gr HCL 65%-ot és keverjük még 1 órán keresztül 80ºC-on.
3. tegye szept. tölcsérbe , dobja el a vízréteget és adjon hozzá egy tisztességes mennyiségű dH2o-t 5%-os nátrium-hidrogénkarbonáttal (vagy csak egy telített oldatot készítsen) és végezze el a tipikus műveletet a szept. tölcsérben és hagyja állni 30 percig.
4. ismételje meg még 2x a telített oldatos mosást, dobja el a vizet mindig és az 1 csak vizes mosást.
( ha emulzió jelenik meg próbáljuk meg a sós oldatos mosást)....
5. vákuumdesztilláció, amíg az összes víz el nem távozik (ez csak egy kis mennyiség, amely a problémákat okozza), és lehet csinálni rotovapban.
and....
VOILA! megvan a kívánt termék, csak más színű lesz, mint a régi glicidátos gávák... az eredmény egy sötétvörös-barna olaj lesz.