Tore. Ma leidsin ja lisasin artikli ja noh, te arvutasite valesti vajaliku oksooni koguse. Sul on vaja 2 molaarset ekvivalenti oksooni ja oksooni molekulmass on ~630 g/mol. a-metüülstüreeni molekulmass on 118 g/mol ja seega 1 kg on umbes 8,5 mol. See kahega ja seejärel oksooni moolkaaluga ja me saame ülisuure 10,700 g, ütleme 11 kg. Ja see ongi probleem. Muidu oleks see parem kui viilutatud leib, sest ma saan stüreeni osta vähem kui 10 € liitri eest. Kurat!
Siiski suurepärane meetod ja jodohüdriini süntees on midagi, mis tuleb teistes kohtades kasuks ja tõesti väga käepärane.
Ja jah ma arvutasin selle õigesti, ma tean seda jama, et oksoonil on mõnikord öeldud, et 314 g/mol, aga kuna poolmolekulid ei ole olemas, siis on see jama. See on 630 g/mol ja sellel on 2 OKSIIDIOKVIVALENDIT ühe mol kohta. Ma lisan teise paberi, kus on näha, et joodohüdriini saamiseks on vaja vähemalt 1,5 OKSIDATIIV-ekvivalenti, nii et ainult kahega see üldse ei saa toimida.
Saagid artiklis olid 81%, see oleks 922 g, me tavaliselt ei saa seda, mida need poisid saavad, 800 g oleks reaalne suurepärane tulemus ma ütleksin.
Äkki saaks seda teha teise oksüdeerijaga? Midagi vähem mahukat. H2O2 peaks töötama, kui kellelgi on ligipääs kontsentreeritud H2SO4 ja 30%+ H2O2, siis võiks kasutada Caros hape ja mahtu oluliselt vähendada. Lihtsalt kiire, kuid kindel katse.