Tere sõbrad, ma olen eelnevat reaktsiooni 60 ml 4 metüülpropiofenooni ja ratsionaalsete koguste HBr ja H2O2. aga RM jäi punaseks pärast poole H2O2 koguse kasutamist. Ma, siis lisasin ülejäänud H2O2 ja hiljem täheldasin tahke toote moodustumist. Lasin RMil öö jooksul puhata ja järgmisel hommikul täheldasin rohelist värvi. Ma vaakumfiltreerisin RM-i ja sain 36 g rohelise värvusega toodet. ma leidsin filtrikolvi põhjas, vesifaasi all, veidi rohelist vedelikku (umbes 40 ml). palun andke mulle juhiseid, mis on see roheline vedelik, miks see moodustub, miks ma sain vähem toodet ja kus ma eksisin protsessi läbiviimisel. Tänan kõiki.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 179
Kirjutage reaktsioonis kasutatud ainete täpsed kogused, st vesinikperoksiidi puhul peate täpsustama mahtu ja selle kontsentratsiooni, samuti HBr-happe puhul. Samuti on oluline teada reaktsioonitemperatuur ja muud tingimused. Mida täpsemalt kirjutate, mida tegite, seda täpsema vastuse saate.
↑View previous replies…
Lugupeetud Bro, suur tänu lahke vastuse eest. Olin kasutanud 60 ml 4-metüülpropiofenooni, mis oli segatud 46 ml HBr-ga (48 %). võttis 26 ml H2O2 (35 %) ja lisas tilkhaaval. Kuid RM värvus jäi punaseks pärast umbes 15 ml H2O2 lisamist. Juba siis olin lisanud ülejäänud peroksiidi. H2O2 esialgse lisamise ajal tõusis RM temperatuur liiga kõrgeks, mis tegi kolvi puudutamise raskeks, siis kontrolliti seda, pannes kolbi ümber jääga jahutatud vett. mõne aja pärast tekkis valge kohev tahke aine ja kogu RM-l lubati terve öö puhata. järgmisel hommikul leiti koos tahke tootega roheline vedelik (umbes 40 ml) ja see vedelik oli põhja peal, mis tähendab, et see ei olnud vesilahuses lahustuv. loodan, et see info on kasulik.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 179
Tõenäoliselt sai teil reaktsioonis vaba hape otsa ja teil oli ainult broomi ja hape on teatavasti bromimise katalüsaator (kogu bromimise jooksul on vajalik ketooni stabiilne enoliseerimine). Soovitan kasutada täiendavat väävelhapet ketooni pidevaks enoleerimiseks, broomivärv peaks reaktsiooni käigus kiiresti kaduma.