Opravdu nedokážu vyjádřit, jak jsem šťastná, že jsem to zvládla, z toho, že jsem neměla ŽÁDNÉ vědecké znalosti - kromě základů středoškolské chemie (které jsem nevěnovala ŽÁDNOU POZORNOST a patřila jsem do skupiny "hloupých dětí - nemohlo to být tím, že nás to prostě nezajímalo!"). A relevantnější informace z toho, že jsem hodně dělal extrakce kůry, ALE zjistil jsem, že to MUSÍM brát jako úplně něco jiného a i v částech, kde jsem si zpočátku myslel, že to můžu porovnat, jsem to opravdu nemohl - nejblíže extrakci je předposlední krok, kde mi syntéza říkala, že mám prostě odpařit všechen hexan, ale já jsem to změnil tak, že jsem udělal srážení mrazem, protože jsem měl znalosti, že je to uhlovodík, věděl jsem, že nafta je hromada různých nespecifických uhlovodíků a dal jsem si 2+2 dohromady.
Opravdu pro mě bylo jednodušší vědět, že je to ÚPLNĚ samostatný proces...
Kdybych se měl vrátit v čase - nebo pokud to čtete a myslíte si, že aha, bude levnější založit celou laboratoř a syntetizovat DMT od nuly, aby se prodával - nebo dokonce požíval, mohu vás ujistit, že není. Iv celou dobu říkal, že to není důvod, proč to dělám... je to osobní hledání poznání.
Také bych si dokázal představit, že většina lidí, kteří by se o to pokoušeli, by to dělala ve volném čase, možná v laboratoři, kde pracujete, nebo jste studentem chemie nebo dokonce postgraduálním studentem a děláte si trochu "práce" bokem - TO může být i levnější, ale začínat od nuly? Ne... neobtěžujte se, každopádně ne pro první syntézu.
Kdybych se SKUTEČNĚ obtěžoval porovnat struktury DMT s něčím jako je meskalin - asi bych zjistil, že meskalin je jednodušší molekula, zajímavá by byla i některá z psychedelických amfetaminů - proto váhám, zda použít to malé množství nitroetanu, které mám, a vyrobit standardní r-amphet.
Každopádně - mám v úmyslu to zkusit ve větším měřítku, ale chci zjistit, jestli se mi podaří z původního oleje z kroku před tímto ještě něco dostat...
Není to tak elegantní chemie jako indolová cesta, řekl bych, ale je to mnohem jednodušší a zajímalo by mě, jestli by to při použití STAB zřejmě v kyselých podmínkách usnadnilo krystalizaci na konci, protože tenhle kousek byl ABSOLUTNĚ bolestivý!
Myslete na to, že nemít vhodný laboratorní exsikátor mě asi trochu zpomalilo, stejně jako neznalost rozdílu mezi vakuovým exsikátorem a vakuovou komorou! Takže jsem to trochu zkazil tím, že jsem nevytáhl tak silné vakuum, jak bych si přál, ale seděl jsem na horní části svého krbu při teplotě 50c.... to fungovalo a jak můžete vidět dnes ráno, konečně mi zůstala vosková látka na dně a krystaly, které se vytvořily z mrazáku kolem okraje.
Příště bych také zkusila použít krystalizační misku místo kádinky a také bych se ujistila, že to dělám také z teplé olejové lázně, prostě opravdu co nejvíce zpomalit ten proces chlazení.
Jo a víc heptanu!! Použil jsem n-heptan, protože jsem nic jiného nenašel, ale když jsem se dnes o heptanu dozvěděl víc, už chápu, proč některé jiné syntézy tohoto druhu používají například 1,2-hexan, což je vlastně druh heptanu.
Ach -
je to opravdu tak, čím víc se učím, tím méně toho vím!!!