Jistě!
Za prvé, omlouvám se za svou angličtinu, vím, že někdy může být "divná"..
Takže jsem zkoušel různá množství na metodě báze-kyselina, dokud jsem nenašel správné.
KLÍČEM JE VAKUOVÁ DESTILACE, píšu o Kapitálu, protože jsem viděl, že (stejně jako se to stalo mně na začátku) po provedení bazické kyseliny, když vidíme výsledek (špinavý a extrémně hustý mizerný med), myslíme si, že je něco špatně, pak nepokračujeme... ale tady je klíč.
PRO 50 GR VOSKU (použil jsem nízkou stupnici, protože mám jen malé množství vosku)
1. Dáme 50 gr vosku a 70 ml dH2O a 12 gr louhu , pomalu zvyšujeme teplotu na 80º C , když je dosaženo 80º, mícháme to jednu hodinu.
2. Přidejte do směsi 32,5 gr HCL 65% a míchejte ještě 1 hodinu při 80ºC.
3. vložte do sep. nálevky , odstraňte vrstvu vody a přidejte slušné množství dH2o s 5% hydrogenuhličitanem sodným (nebo jen vytvořte nasycený roztok) a proveďte typickou operaci v sep. nálevce a nechte 30 minut odstát
4. Ještě 2 x zopakujte promývání nasyceným roztokem, vždy zlikvidujte vodu a 1 x pouze promývání vodou.
( pokud se objeví emulze, zkuste promýt solankou)...
5. Destilujte ve vakuu, dokud neodejde všechna voda (jen malé množství, které způsobuje problémy) a mohlo by se provádět v rotovapu.
a....
VOILA! máte požadovaný produkt, jen s jinou barvou, než má starý glycidát... výsledkem bude tmavě červenohnědý olej.