Здравей, Патън, отговорът ти ме изненада, защото си мислех, че ще препоръчаш мембранна помпа, но също така ми напомни за проблема, заради който изоставих идеята за използване на водоструйни помпи. Опитах се да построя няколко различни версии, следвайки видеото от Нилското червено, но когато помпата беше наистина силна, се получаваше смучене, защото `адаптерът на Вентури` (не знам правилното име) не можеше да препраща водата и тя бавно се натрупваше в адаптера, а след това влизаше в колбата. Вероятно мога да реша този проблем с еднопосочен адаптер, но когато опитах, помпата спря да създава вакуум (еднопосочният клапан помогна само да не ми влиза вода в колбата). Може би знаете добър уебсайт, който обяснява клопките? Или просто ми кажете защо тя е по-добра от мембранните помпи, за да ме насърчите да опитам отново
.
Най-големият ми проблем с повечето помпи е шумът, който ограничава времето, в което мога да ги използвам. Кой тип е най-добър в това отношение? (Знам, че най-безшумно вероятно би било просто да се прикрепи адаптер към крана, но това би било доста скъпо за работа в продължение на часове, а и не е екологично.