Синтез на метаквалон (Quaalude)

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
413
Аааа, ти ме изпревари.
Но има и други пътища, започващи с други материали. Често пъти изходният материал ще бъде нещо като толуол и метил антранилат или фталов анхидрид. Или дори винилови ръкавици.

Мисля, че най-елегантният извънборсов път към този синтез е толуол и метил антранилат.
Толуенът да се третира с нитрираща смес от сярна киселина/азотна киселина, за да се получи рацемичен нитротолуол, който след това лесно се разделя чрез точките на замръзване, като се получава о-нитротолуол. След това о-нитротолуенът се рефлуксира над калай с добавяне на HCl, за да се получи о-толуидин.
Метил антранилатът се предлага като химикал за аромати/вкусове от различни доставчици в парфюмерийната промишленост. Той може лесно да се деметилира чрез обработка с NaOH, за да се получи антранилова киселина, която след това може да се използва заедно с о-толуидина.

Проблемът с това лекарство е във високите дози, необходими за постигане на ефект. Обичайната доза е около 400 mg, което затруднява постигането на печалба. Също така, обработките са кучка, честно казано, Наистина е трудно да се постигне чист, бял краен продукт.

Uncle Lee

Don't buy from me
New Member
Reaction score
57
Реакцията изглежда проста, но е малко трудна за изпълнение, реакцията се почиства много трудно и ще загубите партида стъклени инструменти.
о-толуидинът е канцерогенен и е много вероятно да причини рак на пикочния мехур и изисква добри предпазни мерки.
Не мисля, че е лесно да се синтезира чист о-толуидин, най-добрият начин е да си купите веществото (ако можете)

LabPsycho

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
11
Thanks for this info. I've been dreaming of making Methaqualone, but if o-toluidine is so toxic, and the Methaqualone synth is so messy, then you would have to try to purify it for atleast from that toxic o-toluidine impuirty to not to produce carcer producing sedative/hypnotic drug. And if the purification is a bitch... I'll forget about this dream, 'cause now it is a nightmare...

JustFuckMyShitUpFam

Don't buy from me
Resident
Reaction score
5
За всички, които търсят такива, пишете ми! Само за забавление ofc :)

the money

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
36

Chemtrail

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
25
? Anyone interested in some shapshots of science articles of qualude synthesis??

Mainly the anthranilic acid+ o-toluidine+ glacier acetic acid + polyphosphorus acid + high temp recipe ..