Разбира се!
На първо място, съжалявам за моя английски, знам, че понякога може да бъде "странен"..
И така, опитах различни количества по метода база-киселина, докато не намерих правилното.
КЛЮЧЪТ ВЪВ ВСИЧКО Е ВАКУУМНАТА ДЕСТИЛАЦИЯ, пиша за "Капитал", защото съм виждал, че (същото, което се случи и с мен в началото) след като сме направили базово-киселинния метод, когато видим резултата (мръсен и изключително гъст, некачествен мед), си мислим, че нещо не е наред, тогава не продължаваме... но ето го ключът.
За 50 грама восък (избрах ниска скала, защото имам малко количество восък)
1. сложете 50 гр. восък и 70 мл. dH2O и 12 гр. луга , бавно увеличете температурата на 80º C , когато достигне 80º, продължавайте да разбърквате в продължение на един час.
2. добавете към сместа 32,5 gr HCL 65% и продължете да разбърквате още 1 час при 80ºC
3. поставете в сепарираща фуния , изхвърлете водния слой и добавете прилично количество dH2o с 5% натриев бикарбонат (или просто направете наситен разтвор) и направете типичната операция в сепариращата фуния и оставете да престои 30 минути
4. повторете още 2 пъти промиването на наситения разтвор, изхвърлете водата винаги и само 1 път промиването с вода.
( ако се появи емулсия, опитайте да промиете със солен разтвор)...
5. дестилирайте във вакуум, докато изчезне всичката вода (това е само малко количество, което създава проблеми) и може да се направи в ротовап.
и....
VOILA! имате желания продукт, само че с различен цвят от стария глицидатен гас... резултатът ще бъде тъмночервено-кафяво масло.