- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 27
Çin'den satın almak, uzun teslimat süreleri dışında, teoride kulağa harika geliyor. Şimdi bazı sorularım var.
- Polonya'da veya diğer ülkelerde bir depoya sahip olmak ne anlama geliyor?
Diyelim ki Polonya'daki bir adrese sodyum borohidrit veya pregabalin gibi kontrollü bir madde sipariş etmek istiyorum.
Ödeme tamamlandıktan sonra nasıl işliyor? Ürünü Çin'den Polonya'daki bu örnek için söz konusu depoya mı gönderiyorsunuz ve müşterilerin yurt içindeki adresine yeniden mi gönderiyorsunuz, yoksa ürün zaten Polonya'da ve doğrudan müşteriye mi gönderiliyor? - Paket Avrupa Birliği'ne söz konusu depoya girerken gümrükten kim sorumlu? Müşteri mi yoksa satıcı mı?
- Ürünü teslim alırken, Çin'den gelen bir teslimat olarak mı yoksa Polonya'dan gelen bir teslimat olarak mı sayılır?
- Polonya'dan Polonya'ya yurt içi gönderim çok az risk taşır veya hiç taşımaz, ancak Çin'den Polonya'ya gönderim taşır. Ürün yurt içi depodan gönderildiği için Çinli bir satıcıdan satın almak risk oluşturmuyor mu?
- Varsa ithalat vergileriyle kim ilgileniyor?
- Yurtiçi depo tam olarak nedir? Söz konusu ülkede özel bir deponuz mu var yoksa kamuya açık bir depoda yer mi kiralıyorsunuz? Fotoğraf veya adres gibi bir örnek çok şeyi açıklığa kavuşturacaktır
- Örneğin whwingroup Jeissychem621'i ele alalım. Yerel bir Polonya tedarikinin reklamını yapıyor. Bu, sipariş verebileceğim ve Polonya'dan Polonya'daki adresime, paketin kaybolması veya ele geçirilmesi riski olmadan yerel bir paket alabileceğim ve Çin'den Avrupa'ya ithal edilmesiyle ilgili herhangi bir şeyin benimle hiçbir ilgisi olmadığı anlamına mı geliyor? Haklı mıyım?
Bu soruları Çinli bir tedarikçiden sipariş vermeye kalkışmadan önce süreci daha net anlamak için soruyorum. Kendinizi tanıtmak için her başlığa gizlendiğinizi biliyorum, lütfen burada da aynısını yapın ve umarım benim ve Çin'den sipariş vermeyi düşünen diğerleri için her şeyi açıklığa kavuşturun.