Question Nasıl yemek yapılmayacağına dair benim versiyonum

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
227
Geçmişte, en az 10 yıl önce, kendi zamanımda biraz organik kimya çalıştım. Yaklaşık bir aydır bu forumdayım ve o zamandan beri bir hedefe doğru ilerliyorum. Evet arkadaşlar, işte şimdiye kadarki bulgularım.
İki hafta önce bir SNB deneyi yapıldı ve yaklaşık bir buçuk gram mumsu, hafif psikoaktif ve su titrasyonuyla suda çözülebilen bir kalıntı elde edildi. İlk deneme için buna zorlama diyebilirim. Az ya da çok reaksiyona girdiğinden emin değilim. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek isteyen olursa ayrıntıları verebilirim. Daha fazlasını bilmek isterim, ancak gelecekte hedefime ulaşmak için kullanmak istediğim araç bu değil.
Çok yakın zamanda bir rp/i deneyi yapıldı. Not: Bir reçete ya da talimatlar dizisi tesadüfen bulunmaz ve önceden düşünülmeden körü körüne uygulanmaz. Bir deney bir girişimin konusuysa, geniş bir incelemeyle karşı karşıya kalır. İnsanların kömür ve silah mavisi dolu küvetlerini gömüp kilo üzerine kilo elde ettiklerine dair yeterince hikaye duyduktan sonra, istenen hedefe ulaşmak için gerçekleşen mekanizmaları anlamak çok önemli hale gelir.
Özetle, burada birisinin çok çok iyi söylediğine inanıyorum, şöyle bir şey: "sadece bir tek okumayın ve onu uygulamaya çalışmayın. Bir yöntem veya "rota" üzerinde çalışın, neyin önemli ve gerekli olduğunu, nedenini ve varyasyonun ne olduğunu anlamak için bu rotanın yeterince farklı varyasyonunu inceleyin ve sonra oradan anlamaya ve yenilik yapmaya başlayabilirsiniz." Bunu söyledikten sonra, söz konusu yönteme ilişkin girişimlerim genellikle genel prosedürün çeşitli teklerinin, işe yarayan veya mantıklı görünen ortak temaların bir kombinasyonudur. Bunun yeni başlayanlar için en iyi yaklaşım olup olmadığından emin değilim, çünkü bir tek'i sonuna kadar takip edip evet ya da hayır kararını vermek yerine değişkenler için geniş bir pencere bırakıyor.

Örneğin, rp/i rotası, bağlı kapların "itme/çekme" sisteminin kullanıldığı tekkeleri içerir (sanırım reaksiyonun basınçlandırılması veya saflığı süreci büyük ölçüde hızlandırır). Bir başka versiyon ise red-p cook 101 videosunda beyefendinin su, rp ve i'yi ekledikten sonra PSE'yi eklemeden önce biraz beklediği ve devam etmeden önce yaklaşık 90 dakika pişirmeye devam ettiği videodur. Başka bir versiyon ise her şeyin RV'ye eklenmesi ve 24 saat boyunca geri akıtılması gerektiğini iddia ediyor. 12 saat %50'ye dönüştürme, 18 saat %75'e dönüştürme vs. Tam 24 saatlik geri akış toplam dönüşümü verir. Bu nedenle, deneyimsizler için, hedeflenecek bu kadar geniş bir pencere ile gerçeği ve kurguyu ayırt etmek biraz zordur.

Ben sahada pantolonumu indirerek daha az zaman geçirmekten yanayım, bu yüzden bu rota için en hızlı dönüşüm olması gerektiği için itme çekme yöntemini seçtim. Şu an itibariyle, elimde mevcut olanlarla idare etmeye çalışıyorum. Teknoloji, ekipman, para, vs. eksikliğine karşı çözümlerim biraz ilkel, getto, vs. İşe yarayabilir veya etkili olabilirler, ancak bu hafife alınmaması gereken bir şeydir. Bunu kendi güvenliğinizi, özgürlüğünüzü ve masraflarınızı ve başkalarınınkini riske atarak yapıyorsunuz, cidden! Doğru boku kullanın!

Ve böylece, çeşitli rp/i deney yöntemlerini inceledikten sonra, Festers SOMM 8. baskıdan alınan "Ready Eddies recipie for push/pull rp/i" üzerinde karar kılındı ve uygulandı. Malzemeler: SU-24'ten 2 gram temizlenmiş PSE (9*240mg), yaklaşık 100 grevciden 1,2 RP ve %2 İyot tentüründen elde edilen yaklaşık 3 gram I kristali. Reaksiyonun başlamasına yardımcı olmak için birkaç damla su eklenmiştir. Reaksiyonu başlattıktan yaklaşık 30 dakika sonra, RV'nin felaketle sonuçlanan arızasına kadar her şey plana göre gidiyordu, bu tamamen benim hatamdı çünkü acele ediyordum ve acele ediyordum ve bir top mason kavanozunun yeterince uygulanan ısı ile üzerimde başarısız olabileceğini düşünmüyordum. Böylece karavanımın dibi düştü ve reaksiyon içeriğimin belki dörtte biri ila yarısını yerde kaybettim. Kurtarabildiğim kadarını pyrex bir kapta birleştirmek için yaklaşık 40 ml su kullanabildim. Yöntem, reaksiyon istenildiği gibi gitmezse, reaksiyonu bitirmek için 200F'de pişirilebileceğini belirtiyor ve bu yapıldı. Pişirdikten sonra her şey gevşedi, koyu renk yerini daha açık turuncu bir renge bıraktı ve rp oldukça görünürdü ve her şey uygulanan ısıyla tepkimeye girmiyordu - bu aradığım işaretti. Buradan soğuttuk ve yaklaşık 30 ml daha su ekleyerek rp'yi filtreledik. Turuncu renk yerini daha altın bir renge bıraktı. Kabaca %20'lik bir NaOH çözeltisi sonraki 20 dakika boyunca reaksiyon karışımına yavaşça eklendi. Soluk sarı bir renge ulaşıldı ve üstte küçük yağ lekeleri görüldü. Emin olmak için biraz daha NaOH çözeltisi eklendi ve reaksiyon karışımının üstünde hafif bir film fark edildi. Baz 3*20ml toluen ile toplandı. Elde edilen 70 ml kadar çözücü daha sonra karışım çok bulanık hale gelene kadar anlık olarak gazlandı. Bir miktar çökelti fark edildi. "Güvenli tarafta" olmak için bir iki dakika daha gaz verildi ve çözücü bifaz haline geldi. HCl gazına son kez maruz kaldıktan sonra kahverengi hafif kırmızımsı görünümlü bir yağ çözücünün dibine itildi. Bu beklenen bir durum değildi. Bir yerçekimi filtresi kullanıldı ve sadece bir an için her şeyin çözeltiye geri döndüğünü ve filtre kağıdımda bir delik açıldığını ve her yerde yanmış gibi siyah kalıntılar olduğunu fark etmek için geri çevrildi. Filtreleme tekrar denendi ve izlendi. Çözücü sorunsuz bir şekilde geçerken, kahverengi/kırmızı kısım (biraz balık kokan) en son geçtiğinde, filtre kağıdını yemeye başladı, onu siyaha çevirdi ve denemeyi mahvetti. Süzmeye çalıştıktan sonra çözeltiden geriye kalanlar bir kenara kondu ve yanlışlıkla H2O'daki %20 NaOH çözeltisinin kalıntısı ile birleşti ve rengini kaybetti ve temel alma sırasında olduğu gibi tekrar çok açık sarıya döndü.

Bu bilgi, genellikle kaçınılması gereken bazı şeyler için bir öğrenme deneyimi olarak kabul edilmelidir. Bunların en önemlilerinden biri, ısıya dayanmayacak bir karavan kullanmamaktır! Tarifte ne yazarsa yazsın. Güvende olun, dikkatli olun, hazırlıklı olun, sakin olun ve acele etmeyin, işlerin ters gideceğini tahmin edin ve bekleyin, çünkü gidecekler, bu yüzden hazır olun!

Bunu söyledikten sonra, neler olduğu ve ürünümden geriye kalanları kurtarmak için yapabileceğim bir şey olup olmadığı hakkında bana söyleyebilecek herhangi bir şey var mı? Her şey hakkında daha iyi ayrıntılar verebilirim ve gerekirse bazı resimlerim var. Ayrıca, rp/i itme çekme reaksiyonunun 24 saat boyunca geri akıtma veya sadece 2 saat boyunca ocakta pişirme ve ardından filtre/baz/gaz ile karşılaştırıldığında daha ince noktalarını anlamama yardımcı olabilirseniz lütfen. Şimdiden teşekkür ederim beyler. Güvende kalın. o7

Last edited:

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
227
İşte geriye dönüp bakıldığında bazı düşünceler ve gözlemler: İtme-çekme yönteminde, eşitlenmiş basıncın dönüşüm veya 'pişirme' için gereken süreyi büyük ölçüde azalttığı doğrudur. Her şeyin dönüştürüldüğünden ve buharlaşma nedeniyle hiçbir ürünün kaybolmadığından emin olmak için 24 saat boyunca reflü yapmak maksimum süredir. Red-P cook 101 demosu, PSE eklendikten sonra ocakta yaklaşık 90 dakika diyor, geri akıştan bahsedilmiyor. Fester, PSE'yi hidriodik aside ekledikten sonra yaklaşık 12 saat hafif kaynama diyor, geri akış öneriyor veya en azından uzun boyunlu bir şişenin etrafına bir miktar bakır boru ile bir kondansatör kurmayı ve soğuk su döngüsünü öneriyor. Başka bir kaynak, tamamen pişmesi için 24 saat boyunca reflü yapılmasını belirtmektedir. 18 saat = %75, 12 saat = %50 vs.

E/PSE olmadan önce RP ve iyotu reaksiyona sokmak ve ardından RP'yi filtrelemek muhtemelen iyi bir fikirdir, böylece hidriodik asit ve PSE arasında çok daha temiz bir reaksiyon olabilir.
Sodyum tiyosülfat, kalitesiz çalışmaya, yani aşırı iyot ve aziridine karşı korunmaya yardımcı olmak için bir "arıza emniyeti" olarak kullanılır. Gerekli değildir, ancak son ürüne yardımcı olur.
Son adımda, çökeltmek için HCl gazı kullanıldığında, H2O veya başka bir ürün kontaminasyonu olmaması için Mg2SO4 gibi bir kurutucunun içinden süzmek muhtemelen iyi bir fikirdir.
Parti ne kadar küçükse, kirleticilere karşı o kadar hassastır, yukarıda listelenen "isteğe bağlı" adımları atlamak partinizin maliyetine yapılır. Yukarıdaki deneyimimin, hepsinin bir kombinasyonu olmasa da, bu sonuçlardan en az birinin sonucu olduğundan eminim. Elde ettiğim yağın aşırı iyot, su ve çok fazla asit nedeniyle mahvolduğundan oldukça eminim. Dediğim gibi, 100 g yapıyor olsaydım muhtemelen çok fark edilmezdi, ancak sadece 1 veya 2 g hata veya dikkatsizlik için fazla yer bırakmıyor.
Gelecekte, daha yüksek bir üretim seviyesi sağlamak için çok daha fazla zaman ve özen gösterilecektir.

Kapların gazlanması/basınçlandırılması ile uğraşırken fark ettiğim küçük bir şey, dışarı çıkarken ERKEK, içeri alırken DİŞİ kullandığınızdan emin olmaktır - yani, bu sadece mantıklı değil mi? Yeni başlayan biri için tam olarak açık değil - özellikle de sıfırdan doğaçlama yaparken, bir kurulum oluştururken hiç bahsedildiğini görmediğim bir konu ya da belki de öğretildiğinde sınıfı atladım. Söylemeye çalıştığım şey, mümkün olan en iyi şekilde "akışına bırakmak" - gevşek bağlantı parçaları veya contalar vb. gibi sorunlarla karşılaşmak en aza indirilecek ve herhangi bir contanın patlaması olasılığı azalacaktır.

Görünüşe göre bb forum üyeleri arasında farklı katmanlar var. Sahip olanlar, olmayanlar ve hiçbir ipucu olmayanlar. Bir başkası çok güzel söylemiş, "Herhangi bir aptal, okul ücretini ödediği sürece laboratuvar ortamında mükemmel koşullar altında bir reaksiyonu kopyalayabilir." Herkesin yaptığı şeylerin çoğu sanatla karşılaştırılabilir, aşçının kendisinin bir kanıtıdır, çünkü koşullar, malzemeler, bileşenler, ekipman, konum vb. hepsi farklıdır. Başka birinin talimatlarıyla bir şeyin çalışmasını sağlamak gerçekten bir mucize olarak kabul edilir. Özellikle de bunu deneme yanılma yoluyla, dünyanın büyük bir kısmı üzerinize gelirken ve sınırlı kaynaklarla kendiniz bulmak zorunda kaldığınızda. Elbette belli bir miktar şans da gereklidir, ancak aşırı koşullar ve risk altında, en az atıkla, optimum verim ve verimlilikle çok yüksek kalitede bir ürün üretebilen lise terklere yeni bir saygı duyulmalıdır. Bunu, örneğin Walmart'tan çıkan her şeyle, kendi takdirine bağlı olarak yapabilmek, bence doğaüstü bir niteliktir.

• Like
Reactions: T 3