Sadece merak ediyorum: yeni teknolojiler vs güney amerika kartelleri

delkibrother

Don't buy from me
Resident
Reaction score
2
Bu sadece benim bu konudaki genel merakım.
Karteller ve genel olarak orada neler olup bittiğine dair birçok film ve youtube belgeseli izledim. Çok zenginler ve sınırdan her türlü malzemeyi (silah/uyuşturucu) geçirebiliyorlar.

Örneğin:
bir insansız hava aracı (İHA) alın, daha uzun menzilli olacak şekilde hazırlayın, ek ekipmanlar kurun ve onunla yere çok yakın uçun - sadece çitlerin olduğu yerde daha yüksekleri seçin. ABD sınırı bir şeyin uçtuğunu görse bile, harekete geçmek için gereken süre çok uzun. Aynı şey denizaltı tekneleri için de geçerlidir: çok sayıda bataryaya sahip küçük denizaltılar + GPS + hedefle sabit kodlanmış yol....

Peki sorun nerede?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Bir drone'u durdurmak için oraya ulaşamasalar da nereye gittiğini görebiliyorlar. Denizaltılar tekneleri geçecek kadar hızlı değildir. Bu şeyler pahalı, insan katırları ucuz. Milyon dolarlık bir drone ya da denizaltı ve 1 milyon dolarlık uyuşturucu kaybetmek zenginler için bile zordur. Her biri 2 kilo taşıyan 5 katır kaybetmek ve 10 katırın geçmesi daha iyidir.

delkibrother

Don't buy from me
Resident
Reaction score
2
? Bir İHA için 1 milyon dolar mı? Hayır, normal insansız hava araçlarından bahsediyorum - normal üst düzey, maksimum 10 bin-20 bin dolarlık bir şey; ve evet: nereye gittiğini takip edebilirler, ancak yükü nereye bıraktığını takip edemezler :D Yani yükü X konumuna bırakırsınız ve sonra 1 mil daha uçarsınız, onu bulmada iyi şanslar. Bırakılan paketin teslim alınması ertesi gün/hafta vs. yapılabilir.
Ve şu denizaltılar: ayrıca küçük denizaltılardan bahsediyorum, en fazla 30-50 kg yükü olan, insansız boktan bir tekne gibi.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Sınır devriyesi ilçe şerifi değildir. Ciddi kaynakları var. Kanıt pudingin içinde. Kartelleri yöneten gruplardan daha zeki olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Tüm tecrübeye sahip insanlardan? Şu lanet karteller, tembellik ediyorlar. 🤷

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
685
Deals
65
Günlük olarak ihraç ettikleri tüm hacmi taşımak için ihtiyaç duyacakları İHA miktarını bir düşünün :D Çok sayıda İHA operatörü ile birlikte...