Ben hiçbir şekilde "doğuştan kimyager" değilim. Ben de bir acemiyim. Ancak benim eleştirim anlamadığınız değil, denememiş olmanız.
Her şeyden önce, aradığınız sentezler için forumda arama yapın. Soru sormadan ÖNCE. Bu basit bir arama, kimyager olmakla hiçbir ilgisi yok.
Sonra, bulduğunuzda, okuyun. Orada anlamadığınız şeyler varsa, google'da arayın. Eğer takılırsanız, o belirli şeyleri sorun.
Sizin yaptığınız gibi, "Amfetamin nasıl yapılır?" diye sorarsanız, cevap "Forumdaki lanet olası sentetik açıklamayı okuyun!" olacaktır.
Ancak, "Üzgünüm, bu sentez açıklamasını *link* okudum ve çözeltiyi bazlamanın ne anlama geldiğini anlamıyorum" (veya sentezin belirtilen başka bir kısmı) diye sorarsanız, ipuçları ve cevaplar alabilirsiniz. Ben kendi adıma, sahip olduğum bilgiyle size memnuniyetle yardımcı olurum. Bu forumda bunun birkaç örneğini bulabilirsiniz.
Kimya bilmemek sorun değil. Tembel olmak ve kendini denememek sorun değil. Ve eğer bir forumda nasıl arama yapacağınızı veya insanların gerçekten cevaplayabileceği sorular sormayı bilmiyorsanız, önce bunu öğrenmeniz gerekir. Bunu yapmaya hazır değilseniz, kimse size yardımcı olamaz ve bu sizin için değildir.
En azından benim beş sentim bu.