- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 33
Piyasada Methadone türevlerinin neden bu kadar az olduğunu ya da hiç olmadığını merak ediyorum. Methadone yapısı yeni psikoaktif maddeler yasası kapsamında değildir. Açıkçası, Methadone'un kendisi ilaç yasası tarafından korunacaktır, ancak herhangi bir küçük değişiklik yine reçetesiz satılan bir maddeye yol açacaktır. Bu yüzden bunların neden az sayıda ya da hiç araştırma yapmayan kimyasal satıcılarda bulunmadığını merak ediyorum.
Örneğin, Methadone sentezinde Dimethylamino-2-chloropropane yerine Diethylamino-2-chloropropane kullanmanın mümkün olup olmadığını merak ettim, bu da nitrojen atomu üzerinde metil grupları yerine iki etil grubu olan Methadone ile sonuçlanacaktı. Eğitimli bir kimyager değilim, ancak bu maddenin Methadone ile benzer özelliklere sahip olacağını, ancak herhangi bir yasa tarafından korunmayacağını hayal edebiliyorum.
Örneğin, Methadone sentezinde Dimethylamino-2-chloropropane yerine Diethylamino-2-chloropropane kullanmanın mümkün olup olmadığını merak ettim, bu da nitrojen atomu üzerinde metil grupları yerine iki etil grubu olan Methadone ile sonuçlanacaktı. Eğitimli bir kimyager değilim, ancak bu maddenin Methadone ile benzer özelliklere sahip olacağını, ancak herhangi bir yasa tarafından korunmayacağını hayal edebiliyorum.