Resnično varna protonska pošta?

grace

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Razprava o varnosti storitve protonmail in katere druge metode šifriranega sporočanja priporočate?

HEISENBERG

Administrator
ADMIN
Solutions
2
Reaction score
1,787
Deals
666
Mislim, da ne. Ta služba je na zahtevo organov pregona pripravljena posredovati tudi vse podatke, ki jih lahko pridobi. Kakor koli že, če uporabljate proton+tor+PGP, bo vsaj zaščitila zaupnost vsebine pogovora in skrila vašo lokacijo.

Pri registraciji poštnega predala ne uporabljajte svoje telefonske številke.

Priporočam uporabo Jabberja (s šifriranjem OTR/OMEMO).

HEISENBERG

Administrator
ADMIN
Solutions
2
Reaction score
1,787
Deals
666
Nič namreč ni popolnoma varno. Nobenega posameznega orodja ni mogoče obravnavati kot tistega, ki bo varno. Le kombinirana uporaba različnih orodij in tehnologij vam bo zagotovila miren in zanesljiv spanec.

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
169
Poiskati morate spodobne ponudnike pošte in zanje plačati, tu ni ničesar, kar bi lahko dali zastonj, če želite storitev, morate zanjo plačati in to' je najbolje storiti anonimno.
Do tega poštnega računa dostopajte samo prek Tor, najbolje prek posebej zagotovljene storitve Tor Onion od ponudnika, in vso korespondenco šifrirajte s PHP, če to ni mogoče, prekinite komunikacijo, dovolite samo povezave TLS, vendar najbolje samo za izmenjavo ključev. Nikoli ne shranjujte zasebnih ključev v strežniku, poštni predal v celoti šifrirajte ali ga vedno neposredno izpraznite.
Ena od najbolj varnih metod, ki se mi zdi, da jo lahko uporabim.
To je pravilno, če želimo zaščititi svojo zasebnost in ostati anonimni, je treba sprejeti nekatere previdnostne ukrepe, pomembno vlogo pa ima tudi lastno vedenje.

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
169
PGP in ne PHP, žal...

grace

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Katere storitve plačevanja tajnosti priporočate?

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
169
Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da uporabite svoje možgane in se vprašate, zakaj v večini primerov ne smete izbrati brezplačnih storitev.
Če internetna storitev ne stane nič, kako se financira sama? Večinoma s prodajo podatkov, vaših podatkov. Obstajajo tudi drugi načini, glejte TOR, vendar morajo biti ti pregledni in uveljavljeni.
Druga stvar, za anonimno gibanje po internetu potrebujete dostop, ki ni povezan z vašo pravo identiteto. Dve (tri) možnosti, uporabite tuji dostop, običajno ni preprosto na voljo, vendar je to možnost. Druga možnost, izberite javni dostop, ne da bi vam bilo treba pri njegovi uporabi posredovati svoje podatke.
Ali pa zadnja možnost, da s storitvami, kot so TOR in/ali VPN/Proxy, zakrijete IP, registriran na vaše ime.
Možen bi bil tudi dostop do interneta, ki je prijavljen na lažno identiteto.
To so osnovne zahteve in da so bile vse plačane storitve (razen registriranega dostopa do interneta) plačane z možnostjo anonimnega plačila in da niso bili uporabljeni pravi podatki o registraciji (vključno z uporabljenim IP). Tako se vnos običajno začne z brskalnikom TOR.
To je osnovni okvir. Osnovna zahteva in pri uporabi takšnih metod je, da se 100 % izognete prijavi, povezovanju ali celo navajanju svojih resničnih podatkov, tudi npr. uporabniških imen iz klirnetov, ki so povezani z vami. Zato se za to pogosto uporablja tudi dodatna naprava, varen prenosni računalnik ali LiveOS Talis na VM ali USB, da bi se izognili mešanju.
Vsaka komunikacija/povezava mora biti šifrirana ssl/tls/openvpn/pgp, če naštejemo le najpomembnejše.
Nato se ozrite naokoli, ponudnikov je dovolj, in primerjajte ponudbo, skrbno izberite, kar vam ustreza, in se poskušajte izogniti brezplačnim ponudnikom.
Za enkratno pošto ali preproste registracije lahko uporabite naslove za enkratno uporabo in brezplačne storitve pod masko IP, vendar bi bilo za fiksni naslov, ki ga nastavite kot anonimni stik zase, dobro poiskati spodobnega ponudnika pošte.