Question Prosimo, da si ogledate moj recept 4mmc

freedum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
47
Deals
3
Reagenti za sintezo:
100 g 4b4mp
300 ml DCM
200 ml 40-odstotne raztopine MA.
1000 ml 2000 ml reaktorja / FRBF
Magnetno mešalo 1000ML
Steklena čaša 1000ml

Materiali za oksidacijo:
1000 ml
Klorovodikova kislina ~35 % - 30-40 ml
Buchnerjev lijak
Lijak za ločevanje 1000 ml
Filtracijska bučka 500 ml
Filtracijski papir 0,22
Vakuumska črpalka z negativnim tlakom

Materiali za kristalizacijo: (OPCIONALNO)
IPA
Aceton
Plitva posoda Pyrex
Stekleni razpršilec

Faza 1. (100 g bk4 + 300 ml DCM)
2b4mp raztopimo v diklorometanu (DCM) v reaktorju/okrogli bučki z ravnim dnom.
(rahlo jo segrejte, da se lažje razredči. 25ºC)

Faza 2 in 3 (200 ml MA 40%)
Dodajte 40-odstotno vodno raztopino metilamina v serijah, tako da se temperatura ne dvigne nad 40 ºC. 50 ml vsakih 5 minut (skupaj 30 minut) NE PREHAJAJTE 40 ºC

[dodajanje metilamina povzroči eksotermno reakcijo]

Faza 3 (ne prekoračite 40 ºC)
Raztopino mešajte 4 ure pri temperaturi ~35 ºC.
Vklopite ogrevanje takoj, ko temperatura začne padati.
PO 4 urah prenesite v stekleno čašo.

Steklena čaša na mešalniku
Faza 4.
PRVO PRANJE: dodajte 500 ml 5-odstotne raztopine natrijevega bikarbonata pri približno 30 ºC.
(z mešalnikom nad glavo čim bolj ločite plasti)

Prenesite v ločevalni lijak.
pustite stati 60 minut (odcedite spodnjo plast).

STEKLENI ČEBELAR / mešalnik / mešalnik
Drugo izpiranje 200 ml demi vode pri 30 ºC
Dobro mešajte približno 10 minut.
Prenesite v lijak za ločevanje

SEPARACIJSKI LIJAK.
Raztopino 4MMC pustite stati 30 min.
Če je nekoliko motna, dodajte kanček natrijevega bikarbonata pretresite v ločilni lijak in pustite stati 30 minut. Odcedimo spodnjo plast vode. Prenesite v stekleno čašo.

STEKLENA ČAŠA
Faza 5 (150 ml acetona + 30 ml HCL)
V 4 mmc raztopino po kapljicah dodajte ledeno hladno mešanico za kisanje, medtem ko je magnetno mešalo nastavljeno na visoko stopnjo. Ves čas preverjajte raven ph. Ko raven PH doseže 5, ustavite in prenesite v plastično čašo. Postavite v hladilnik za 10 ur.

(ni treba porabiti vse raztopine, pomemben je le nivo PH).

Steklena čaša majhna (preverjanje kakovosti)
Faza 6.
4 mmc trdne snovi zmeljite v prah
Vzemite 1 gram prahu in ga raztopite v demi vodi pri temperaturi 90 ºC.
Zdaj lahko vidimo barvo raztopine.
Temnejša kot je barva, več nečistoč je prisotnih. Želimo videti bistro raztopino. Če ni bistra, potrebujemo dodatno čiščenje. (vsaj temnejša od barve limone)

Vakuumski filter.
BUCHNERJEVA LUNELA / steklena lopaticica
Faza 7. (ledeno hladen aceton)
Zdrobljen prah damo v lijak in najprej uporabimo malo hladnega IPA, nato pa speremo v acetonu, pri tem pa nežno mešamo 4 mmc na filtrirnem papirju. Počakajte, da IPA in aceton izhlapita, preden ju nanesete več, da se 4mmc ne raztopi v alkoholu.
Prepričajte se, da je prašek bolj v obliki tekoče tekočine, ki se prosto giblje. Če je podoben glini, lahko zamaši filtrirni papir.
Nekaj časa pustite vakum vklopljen, dokler ne dobite suhe konsistence.
Prašek prenesite v posodo in ga v toplem in suhem prostoru posušite z infrardečo svetlobo.
Prašek je pripravljen, ko dobi praškast lomljiv videz.
NE MEČITE ODPADNE TEKOČINE

IZDELEK.
Če je vaša skupna masa izgubila velik % mase, je možno, da je 4MMC še vedno v IPA in acetonu. Počakajte, da počasi izhlapi več kot 50 % tekočine, in jo precedite. Ponovno filtrirajte

KRISTALIZACIJA (neobvezno)

STEKLENI ČEBELAR / ogrevani mešalnik.
(1 g na 1 ml demi vode/1 ml IPA)
V raztopino zmešajte 4 mmc in jo segrejte na približno 80 ºC (zelo majhni mehurčki), pri tem pa močno poganjajte magnetni mešalnik.

POSODA ZA KRISTALIZACIJO
(Pyrex lahko prenaša vročino in mraz)
faza 9.
Raztopino 4 mmc vlijte v posodo.
Po možnosti pustite kristalizirati v suhem prostoru pri temperaturi 18-20 ºC. Zaželeno je uporabiti klimatsko napravo. Ko se kristalizacija ustavi, dajte za 8 ur v zamrzovalnik
Več vode kot uporabite, večji bodo kristali in dlje časa bo trajalo, ko bo končano, odstranite kristale iz posode.
kristale enkrat ali dvakrat sperite z ledeno hladnim acetonom v Buchnerjevem lijaku.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,307
Deals
1
No, pri sintezi bi morali izbrisati kopijo, saj je bolj namenjena preverjenim metodam. Nikoli ne dodajate več čistila (vode) kot topila, torej ne 500 ml nahco² vode na 400 ml topilnega prekurzorja. Opazil sem še nekaj drugih prepovedi. Nobenih reakcij nisem uravnaval.
Torej obstaja to dolgoletno in redko omenjeno pravilo. Imenuje se, če tega še niste naredili [bold]SLEDUJTE TEK[/BOLD].
To je preprosto, preprosto preberete, kaj je napisal nekdo, ki ve, kaj počne, nato pa poskušate narediti popolnoma enako stvar.
Ne škodi, če preberete več tehnik, ko pa je čas, da začnete, izberite eno in se je držite. Ne mešajte in ne ujemajte delov več tehnik, saj boste vse pokvarili. Razumem željo po novostih, vendar ne morete uvesti novosti, dokler ne poznate zgodovine že narejenega. V zgodovini je zelo malo primerov, ko je kakšen noob karkoli inoviral. Od teh je bilo 0 primerov kemije. Veliko sreče.

freedum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
47
Deals
3
Ni inovacij. To je večinoma 1 metoda, ki jo je objavil sonic. Dodal sem koščke dodatnega vpogleda in razširil nekatera področja, da bi povečal jasnost. Prosim, določite področje, ki ga je treba spremeniti zelo cenjen brat. Kot sem rekel, bom. Vse to posnamem, da bi prispeval k skupnosti in bom dal kup članom, da bi širil znanje.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,307
Deals
1
Obstaja formula za čiščenje izdelka z nemešanim topilom. Vključuje topnost snovi v vsakem topilu, ki jo izračuna na 50 % toliko 2 ali 3 krat, ali 50 %, 30 %. Nikoli ni 100 % ali več. Če želite objaviti nekaj uporabnega, naredite matematiko. Pokaži matematiko. Razložite matematiko. Razloži reakcijski mehanizem. Govori o kenetiki vezi. Dodajte še kaj več kot:" zmes mešajte čim počasneje, da ne nastane emulzija." Ko boste opravili matematične izračune, se boste naučili veliko več kot le razjasniti nekaj dvoumnih besed.

freedum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
47
Deals
3
In prav to je težava. Predvidevate, da vem, o čem govorite. govorite, ne da bi mi dejansko pomagali, po mojem razumevanju je to mesto za učenje. Ali pa se glede tega motim?

Govorite o formuli, o kateri formuli? Govorite o IPA in demi vodi?
Kaj če bi skočili s tega konja in poskušali razložiti znanost v ozadju. Obnašaš se, kot da si se rodil s tem znanjem. Trdiš, da veš toliko o tem, vendar nikoli ničesar ne pojasniš ali dodaš kaj koristnega. Eden od nas je na napačnem forumu. Če to ni mesto za izmenjavo znanja in razpravo o stvareh, mi povejte.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,307
Deals
1
Obstaja neizrečeno pravilo, o katerem pogosto govorimo. Gre za splošno sprejeto teorijo, da če vas " držimo za roko" in vam dajemo odgovore, ne da bi se sami potrudili poiskati odgovor, boste bolje pripravljeni za varno doseganje teh kemijskih ciljev.
Vaš odgovor ponazarja, kaj imam v mislih. Nekako ste se razburili, ker sem vam predlagal, da se naučite kakršne koli kemije, in zahtevali enostaven odgovor na vaša vprašanja, pri čemer se niste potrudili. To je precej upravičeno stališče, morda stališče razvajene dvanajstletne deklice.
Seveda se nisem rodil s kakršnim koli znanjem kemije. Nihče mi ga tudi ni posredoval. S svojim dolgoletnim raziskovanjem sem pridobil znanje, ki ga imam. Pri tej sintezi poteka posebna reakcija, ki deluje le z določeno vrsto kemikalij. To je alfa keto halogenacija. Pri njej se na alfa ogljik ketona namesti halogen. To je res odlična stvar. Če bi oseba lahko enako naredila z alkilaminom, bi bila reakcija 1 pot 2 stopenjska. Razlika med efedrinom in metamfetaminom je metilni del na alfa ogljiku. Če želite razumeti kenetiko te reakcije, si preberite ta wiki zapis.
Za čiščenje med tekočino in tekočino, pri katerem slepo mečete številke, bi ga morali razumeti veliko bolje, ko se boste naučili o kenetiki ekstrakcije tekočine v tekočini.
Če ste preveč leni, da bi to storili, ne zapravljajte časa za pisanje smeti nesmislov o nečem, o čemer ne veste ničesar, in porabite ta čas za iskanje zavarovanja najemnikov za čas, ko boste zažgali prikolico hiše vaše mame, kar boste storili.

freedum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
47
Deals
3
Super zgodba, brat. Za tvojo informacijo, vse številke, ki sem jih navedel tukaj, prihajajo od ljudi, ki vodijo to spletno mesto. Verjamem, da je treba znanje zlahka širiti. Tu bi lahko uporabili dva pristopa. Eden je ogromen koktajl ali dve poslani povezavi do besedila, morda videoposnetki primerov podobnih reakcij morda na YouTubu ali morda celo napisati majhen odstavek, ki opisuje nekaj stvari z neko vrsto , to se imenuje x in več o tem lahko preberete tukaj. Kateri. Zelo me zanima, kako se imenuje ta del sinteze, in zelo me zanima poznavanje osnov, tako da o cab uporabiti za katero koli vrsto kemije.

Vendar pa ste se odločili, da še enkrat. Pokazati svojo superiornost do nekoga, ki je prišel sem woty nič znanja, preživel nekaj ur skozi različne posh in poskuša zgraditi boljše razumevanje s skoraj nobeno pomočjo. Pravite, da če ne veste, sledite objavljeni sintezi do črke. Nato pravite, da bi moral opraviti izračune, nato pa ne zagotovite ničesar. Veliko sreče, kolega.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,307
Deals
1
Wut the fuck bro? Ne govoriš angleško? Povedal sem ti, kako se imenuje, povezal sem te s 1500 besedami o sintagmi, povezal sem te z natančno matematiko. Pravilna naslednja poteza zate je, da jo prebereš. Poišči besede, ki jih ne poznaš. Nato se vrnite in postavite konkretna vprašanja o tem, česa ne razumete. Ali ste poiskali, kaj je keton? Veš, da mi je manj mar, ampak ljudje ti ne bodo hoteli pomagati s tem upravičenim odnosom in pomanjkanjem želje, da bi si pomagali. Tega se ne moreš naučiti tako, da ti nekdo to pove. Lahko ti povem, kako položiti opeko, dokončati beton ali pobarvati hišo, vendar v tem ne boš dober, dokler ne boš prišel tja in se naučil sam.

freedum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
47
Deals
3
Ne želite me jesti. Počakajte na mojega brata, ki je veliko debelejši od mene.