- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 104
Pozdravljeni prijatelji,
prejel sem preostalo opremo, ki jo potrebujem za začetek delovanja svojega laboratorija. Postavljen je v naši kleti, del sem ogradil in ga obložil s slikarsko plastiko, je surov, vendar bo služil svojemu namenu. Imam:
Za ogrevanje bi rad sintetiziral svojo klorovodikovo kislino, kar se mi zdi dober začetek. Imam nitrilne rokavice in čudovit nov respirator z ustreznimi filtri z ogljem.
Mislim, da je zadnja oprema, ki jo potrebujem, digestor za varnost. Kupil sem pločevino, ki jo bom razrezal in oblikoval v škatlo, pobarvano z epoksidno barvo. Potrebujem cevi PTFE in nekaj ventilatorjev, ki bodo izločali hlape skozi stopnišče z zunanjimi vrati, in to naj bi bili zadnji deli, ki jih "mislim", da bi jih moral potrebovati.
Odprt sem za vse nasvete, še posebej pa me zanima, kaj o tem menijo @HEISENBERG, @Frit Buchner, @G.Patton, @Madre in @WillD.
Lačen sem kuhanja!!!
prejel sem preostalo opremo, ki jo potrebujem za začetek delovanja svojega laboratorija. Postavljen je v naši kleti, del sem ogradil in ga obložil s slikarsko plastiko, je surov, vendar bo služil svojemu namenu. Imam:
- prazen hladilnik za pijačo, v katerem je trenutno približno 19 °F
- vakuumsko črpalko Welch 2024B-01 (okrog leta 2001) - še ne vem, kako jo uporabljati...
- Komplet čaš 5 kosov (50 ml 100 ml 250 ml 400 ml 600 ml)
- Še dva kompleta čaš, 1k in 2k - obe sta se razbili med prevozom, zato ju še čakam, vendar nista bistveni za začetek.
- 2 laboratorijska mešala s 100-2000 vrtljaji na minuto, 180 W grelna moč 716℉ mešalna plošča, 55 palcev
- 2000 ml debelo stoječi stožčasti ločilni lijak z 29/32 spoji in zamaškom iz PTFE - 2L
- 3-vratna bučka z okroglim dnom RBF, s sredinskim in stranskim standardnim stožčastim zunanjim spojem 19/22 (2000ML)
- 24/40 Kemijsko steklo 32 kosov kemijskega laboratorijskega stekla 250 1000 ml za destilacije ločevanje čiščenje sintezo - v tem kompletu so kondenzatorji Vigreux, Allihn, Graham in Liebig ter še en manjši ločilni lij in različne bučke z 2 in 3 vrati
- Laboratorijski aparat za destilacijo z vakuumsko filtracijo, 2000-mililitrska filtrirna bučka, 300-mililitrski merilni lij
- Bog blagoslovi spletne igre na srečo
Za ogrevanje bi rad sintetiziral svojo klorovodikovo kislino, kar se mi zdi dober začetek. Imam nitrilne rokavice in čudovit nov respirator z ustreznimi filtri z ogljem.
Mislim, da je zadnja oprema, ki jo potrebujem, digestor za varnost. Kupil sem pločevino, ki jo bom razrezal in oblikoval v škatlo, pobarvano z epoksidno barvo. Potrebujem cevi PTFE in nekaj ventilatorjev, ki bodo izločali hlape skozi stopnišče z zunanjimi vrati, in to naj bi bili zadnji deli, ki jih "mislim", da bi jih moral potrebovati.
Odprt sem za vse nasvete, še posebej pa me zanima, kaj o tem menijo @HEISENBERG, @Frit Buchner, @G.Patton, @Madre in @WillD.
Lačen sem kuhanja!!!