Samo sprašujem: nove tehlogije proti južnoameriškim kartelom

delkibrother

Don't buy from me
Resident
Reaction score
2
To je le moje splošno čudenje nad to temo.
Ogledal sem si veliko filmov in dokumentarcev na youtubu o kartelih in na splošno o tem, kaj se tam dogaja. So tako bogati in bi lahko prek meje prevažali vse vrste stvari (orožje/droge).

Na primer:
Vzemite dron (brezpilotno letalo), pripravite ga za daljši doseg, namestite dodatno opremo in z njim samo letite zelo blizu tal - višje izberete samo tam, kjer je ograja. tudi če bodo na ameriški meji videli, da nekaj leti, je čas, potreben za ukrepanje, predolg. Enako velja za podmorske čolne: majhne podmornice z veliko baterijami + GPS + trdo kodirana pot z destinacijo....

Kje je torej težava?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Čeprav ne morejo priti tja, da bi zaustavili dron, vidijo, kam je šel. Podmornice niso dovolj hitre, da bi lahko prehitele čolne. Te stvari so drage človeške mule so poceni. Izgubiti milijon dolarjev vreden dron ali podmornico in milijon dolarjev v drogah je težko celo za bogataše. Bolje je izgubiti pet mul, ki imajo vsaka po dva kilograma, in deset, ki se prebijejo skozi

delkibrother

Don't buy from me
Resident
Reaction score
2
? 1 milijon dolarjev za brezpilotno letalo? ne, govorim o običajnih brezpilotnih letalih - običajnih vrhunskih, nekaj za največ 10-20 tisoč dolarjev; in da: lahko sledijo, kam je šlo, ne bodo pa sledili, kam je spustilo tovor :D Torej spustite tovor na položaju X in nato poletite še 1 miljo naprej, veliko sreče z njegovim iskanjem. Prevzem odvrženega tovora se lahko opravi naslednji dan/teden itd.
In te podmornice: govorim tudi o majhnih podmornicah, kot je posran čoln z največ 30-50 kg tovora, brez ljudi.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Mejna patrulja ni okrožni šerif. Razpolagajo z resnimi sredstvi. Dokaz je v pudingu. Menite, da ste pametnejši od skupin, ki vodijo kartele? Ljudje z vsemi izkušnjami? Ti prekleti karteli so se umirili. 🤷

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
685
Deals
65
Predstavljajte si, koliko brezpilotnih letal bi potrebovali za vsakodnevni prevoz celotne količine, ki jo izvažajo :D. Skupaj s številnimi operaterji brezpilotnih letal...